Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Κάλεσμα για συμμετοχή σε συλλαλητήριο από το Σωματείο Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας


Κάλεσμα για συμμετοχή στο πανελλήνιο συλλαλητήριο συνταξιούχων που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 19 Ιουνίου στην Αθήνα  απευθύνει με επιστολή του το Σωματείο Συνταξιούχων Νότιας Εύβοιας. 
Το   κείμενο της επιστολής του Σωματείου  :
Συνάδελφοι συνταξιούχοι όλοι στο πόδι ξεσηκωμός.
Μας πετσοκόβουν τις συντάξεις, μας αφαιρούν το δικαίωμα στην υγεία και στη ζωή. Δεν μας αφήνουν να χαρούμε τα παιδιά και τα εγγόνια μας.
Άλλος δρόμος δεν υπάρχει για να εμποδίσουμε την ολοκλήρωση της καταστροφής παρά μόνο ο αγώνας.
Αμέσως μετά τις εκλογές «πήραν το μήνυμα» και ανακοίνωσαν τα πρώτα μέτρα. Να αφαιρέσουν και τα τελευταία απομεινάρια της Κοινωνικής Ασφάλισης, της δεύτερης κατάκτησης του προηγούμενου αιώνα μετά το 8ωρο που ήδη καταργήθηκε.
Μειώνουν πάρα πέρα τις επικουρικές συντάξεις από 1η Ιούλη, με προοπτική την κατάργησή τους και από του χρόνου τις κύριες συντάξεις, αφού πρώτα «κούρεψαν» τα αποθεματικά των ταμείων.
Τούτη την ώρα που προσπαθούν να πάρουν πίσω όσα με ΑΓΩΝΕΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΑΙΜΑ κατακτήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι περισσότερο από ποτέ αναγκαία η κοινή δράση Εργαζομένων, Συνταξιούχων, Νεολαίας και γυναικών για να μην τους επιτρέψουμε το νέο έγκλημα. Να βάλουμε τέρμα στις βάρβαρες αντιλαϊκές πολιτικές. Γιατί τα μέτρα που ανακοινώθηκαν δεν αφορούν μόνο τους Συνταξιούχους αφορούν το σύνολο της εργατικής τάξης της Λαϊκής Οικογένειας γενικά. Δεν αφορούν μόνο τις συντάξεις αλλά όλο το πλέγμα της υγείας και της επιβίωσης.
Οι συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, Δημοσίου, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, NAT, OTA, ΠΟΣΕ - ΟΑΕΕ καλούν σε πανελλαδική συγκέντρωση-συλλαλητήριο την Πέμπτη 19 Ιουλίου στις 18:00 στα Προπύλαια και πορεία στο Μέγαρο Μαξίμου στον Πρωθυπουργό.
Παράλληλα τα ταξικά συνδικάτα και οργανώσεις καλούν τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο.
Μη μένεις στο σπίτι. Μην κάθεσαι στο καφενείο.
Η θέση σου είναι μαζί με τους άλλους στον αγώνα. Έλα μαζί να τους εμποδίσουμε να ολοκληρώσουν το έγκλημα.
Όλοι στην Αθήνα στις 19-6-2014 6μ.μ. στα Προπύλαια
Με αγωνιστικούς Ταξικούς Χαιρετισμούς
Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ
Το παράρτημα θα βάλει λεωφορεία για τη συμμετοχή στη συγκέντρωση.
Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας για να κανονίσουμε τα λεωφορεία.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου