Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ-ΑΝΕΡΓΩΝ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων Θανάσης Ζεμπίλης, όσον αφορά στη σημερινή συμμετοχή των απολυμένων-ανέργων από εργοστάσια της περιοχής Χαλκίδας στον γιορτασμό της εθνικής επετείου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η πρόταση του Εργατικού Κέντρου για συμμετοχή των απολυμένων-ανέργων συμπολιτών μας στις εκδηλώσεις γιορτασμού της εθνικής επετείου, μας έγινε εξ αρχής γνωστή, τόσο προφορικά όσο και εγγράφως. Ως Δήμος Χαλκιδέων, αμέσως εκφράσαμε τη θετική στάση μας και γνωστοποιήσαμε την αποδοχή της πρότασης στην Αστυνομική Διεύθυνση.
Σε όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και το πρωί της Δευτέρας, υπήρξαν συνεχείς επαφές μεταξύ Δήμου, Εργατικού Κέντρου και Αστυνομικής Διεύθυνσης ώστε χωρίς σιδηρόφρακτες κατασκευές και άλλα καθ’ υπερβολή αυξημένα μέτρα ασφαλείας (όπως η παρουσία διμοιριών των ΜΑΤ) να αποφευχθούν επεισόδια, ωσάν τα πρόσφατα στο Διοικητήριο και να διασφαλιστεί η ειρηνική παρουσία και συμμετοχή του λαού της πόλης στον γιορτασμό της εθνικής επετείου.
 Αξίζουν συγχαρητήρια στο Εργατικό Κέντρο και στους απολυμένους-ανέργους για την περιφρούρηση της συμμετοχής τους και την αξιοπρεπή και πειθαρχημένη παρουσία τους.
 Όπως, πρέπει να τονισθεί η εγκάρδια αποδοχή που γνώρισαν από τους παρισταμένους συμπολίτες.
 Των συμμετεχόντων απολυμένων-ανέργων προηγήθηκε η μπάντα της Φιλαρμονικής του Δήμου, προς ένδειξη συμπαράστασης από πλευράς της Δημοτικής Αρχής και των πολιτών της Χαλκίδας, με προσωπική απόφαση του Δημάρχου, ο οποίος έχει και την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτήν την επιλογή.
Σημειώνεται ότι ο πατριωτικός αγώνας των Ελλήνων το 1940-1944 ήταν λαϊκός. Όπως και ότι η παρελάζουσα μαθητιώσα νεολαία του σήμερα είναι οι απόγονοι των αγωνιστών εκείνης της ιστορικής περιόδου και τα παιδιά μιας περιοχής όπου οι άνθρωποι καθημερινά φτωχοποιούνται και ο κοινωνικός ιστός οδηγείται σε αποσύνθεση. Και κατά συνέπεια, σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία για το μέλλον της πατρίδας, η απόδοση τιμής και μνήμης στον αγώνα των προγόνων μας, θα ήταν ανιστόρητο να παραγνωρίζει τους κοινωνικούς αγώνες του σήμερα για δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη.

φωτ http://evia--halkida.blogspot.gr/2013/10/28.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου