Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Συνάντηση ευβοϊκής αντιπροσωπείας με την πολιτική ηγεσία Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής



Στην προγραμματισμένη συνάντηση των θεσμικών εκπροσώπων του Δήμου Σκύρου και της ευβοϊκής αντιπροσωπείας, με την Πολιτική Ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και κλιματικής αλλαγής, συμμετείχε ύστερα από πρόσκληση του Δημάρχου Σκύρου, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης.


Αντικείμενο συζήτησης αποτελούσε η καθολική αντίδραση των κατοίκων του νησιού, στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών παραγωγής ενέργειας 333 MW.

Η αντιπροσωπεία έκανε γνωστό στον Υπουργό, ότι δεν προτίθεται να διαπραγματευτεί με τους εκπροσώπους των επενδυτών, που είχαν -εν αγνοία της- προσκληθεί στη σημερινή συνάντηση.

Ο Υπουργός κ. Μανιάτης ξεκαθάρισε με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο, ότι δεν πρόκειται να υπογράψει την απόφαση για την εγκατάσταση αν δεν υπάρξει η συναίνεση της τοπικής κοινωνίας.

Ο βουλευτής Δημήτρης Αναγνωστάκης στην παρέμβασή του χαιρέτησε την υπεύθυνη θέση του Υπουργού, αναφέρθηκε στις ομόφωνες αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου, του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύρου και των φορέων του Νησιού και πρότεινε η όποια αναθεωρημένη πρόταση υπάρχει να κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύρου, το οποίο εκφράζει γνήσια και αυθεντικά τη βούληση της τοπικής κοινωνίας.
Μετά το πέρας της συνάντησης, η αντιπροσωπεία ενημέρωσε για την εξέλιξη της συζήτησης, τους παρευρισκόμενους κατοίκους της Σκύρου, που έδωσαν αγωνιστικό και δυναμικό παρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου