Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

Το ΥΠΕΚΑ ΔΕΝ είπε ΟΧΙ στη εγκατάσταση των ανεμογενητριών στην Σκύρο!!!



Απορία μας προκαλούν οι ανακοινώσεις της ΔΗΜΑΡ (Δ. Αναγνωστάκη) των ΑΝ.ΕΛ. και του ΣΥΡΙΖΑ (Β. Αποστόλου)  για την σύσκεψη στο ΥΠΕΚΑ και χαρακτηρίζουν «θετική στάση του Υπουργού»  και όπως αναφέρουν ο κ. Μανιάτης «ξεκαθάρισε ότι δεν θα υπογράψει την επένδυση αν δεν συμφωνεί η τοπική κοινωνία».



Ενώ ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου που συναντήθηκε με τον ΥΠΕΚΑ μια μέρα νωρίτερα, στην ανακοίνωση ακυρώνει στην πράξη τα «ΟΧΙ» της κοινωνίας της Σκύρου καθότι μιλά για άλλα κριτήρια αποδοχής , όπως η «φέρουσα ικανότητα του νησιού» και για «ισχυρά ανταλλάγματα σε χρηματοδότηση και ενέργεια προς τους κατοίκους του νησιού». Κριτήρια που η κοινωνία της Σκύρου δεν εξουσιοδότησε τον Υφυπουργό να διαπραγματευτεί και μάλιστα μια μέρα πριν την συνάντηση με τους φορείς, χωρίς να έχει αυτή την εξουσιοδότηση.

Διαβάζοντας την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ μετά την σύσκεψη και δεν βγάζει κάποιος αυτό το συμπέρασμα. Αντίθετα μάλιστα φοβόμαστε ότι το θέμα δεν θα έχει την κατάληξη που θέλει η κοινωνία της Σκύρου, καθότι ο υπουργός δήλωσε «…απαιτούν ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις π’ όλες τις πλευρές που να σέβονται τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και τους τρεις πυλώνες που αυτή εδράζεται, δηλαδή του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας». Δηλαδή πείρε πολιτικό χρόνο....
Διαβάστε την ανακοίνωση του ΥΠΕΚΑ.

 
Συνάντηση του Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, με θέμα την προτεινόμενη επένδυση Αιολικού Πάρκου στη Σκύρο
 
Ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, κάλεσε σε συνάντηση και παρευρέθησαν αφ’ ενός εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας της Σκύρου, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλλάδας και Βουλευτές του Ν. Εύβοιας και αφ’ ετέρου οι επενδυτές του αιολικού πάρκου 330 MW στην νότια Σκύρο, σήμερα Παρασκευή 25 Οκτωβρίου, προκειμένου να υπάρξει ένας γόνιμος διάλογος-αλληλοενημέρωση, με στόχο την επίτευξη «κοινού τόπου», μεταξύ των ενδιαφερόμενων μερών, στοιχείο απαραίτητο όπως τόνισε ο Υπουργός ΠΕΚΑ για την υλοποίηση επενδύσεων.
"Οι συνθήκες της χώρας την κρίσιμη αυτή περίοδο για την προσέλκυση επενδύσεων απαιτούν ενέργειες, δράσεις και παρεμβάσεις απ’ όλες τις πλευρές που να σέβονται τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης και τους τρεις πυλώνες που αυτή εδράζεται, δηλαδή του περιβάλλοντος, της κοινωνίας και της οικονομίας. Με σεβασμό των αρχών αυτών ζήτησε  ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης,  να κινηθούν τα ενδιαφερόμενα μέρη."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου