Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

ΣΤΟ ΠΑΝ-ΑΝΑΠΗΡΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Το Παν-αναπηρικό Συλλαλητήριο ενάντια στην κρίση που διοργάνωσε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία στήριξε η Νεολαία Ανεξαρτήτων Ελλήνων την Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, και για ακόμη μια φορά βρέθηκε στο πλάι τους, έξω από το Υπουργείο Εργασίας και στη συνέχεια έξω από το Υπουργείο Οικονομικών.

Στο κάλεσμα της Νεολαίας ανταποκρίθηκε με μεγάλη ευχαρίστηση πολυπληθής αντιπροσωπεία του Κινήματος, καθώς και οι βουλευτές μας κ. Παναγιώτης Μελάς και κ. Παύλος Χαϊκάλης, οι οποίοι έτυχαν θερμής αποδοχής και συνομίλησαν με πλήθος κόσμου, ακούγοντας προσεκτικά τα προβλήματα καθενός ξεχωριστά.
Από πλευράς Νεολαίας, υπό την ευθύνη του Αλέξανδρου Μητροβγαίνη –Υπ. Τομέα ΑμεΑ, έγιναν εποικοδομητικές συζητήσεις με πολλούς εκπροσώπους φορέων (Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας , Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας, Πανελλήνια Ομοσπονδία  Σωματείων  Γονέων και Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρία, Πανελλήνιος Σύλλογος Νεφροπαθών, Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδας, Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας κ.α.). Η φωνή των φορέων αυτών είναι επιβεβλημένο να ακουστεί στη Βουλή και σε αυτή την κατεύθυνση υπάρχει ήδη σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο από τους βουλευτές του Κινήματος, με σημαντική βοήθεια από τη Νεολαία μας ως προς την ανάδειξη των ζητημάτων που χρήζουν κοινοβουλευτικού ελέγχου.
Η απάνθρωπη μνημονιακή πολιτική οδηγεί μια από τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους ανθρώπους με αναπηρία, στην εξαθλίωση. Οι Νέοι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων δηλώνουμε πως θα αντισταθούμε με κάθε τρόπο στις «καιαδικές» λογικές της συγκυβέρνησης, καθώς οι αόριστες δεσμεύσεις των αρμοδίων, που μετατοπίζουν τις αποφάσεις στο μέλλον, πλέον δεν πείθουν κανέναν.
Θεωρούμε τη στήριξη στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες αυτονόητη, και επιμένουμε στη λήψη μέτρων ώστε οι συμπολίτες μας να έχουν δωρεάν μεταφορά στα Μέσα Μαζικών Συγκοινωνιών, δωρεάν ιατροφαρμακευτική κάλυψη, μείωση 30% στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ, μείωση ή ακόμη και κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής και διαβίωσης. Ζητάμε άμεση χρηματοδότηση και ενεργοποίηση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», εφαρμογή ειδικά προσαρμοσμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης και άμεση διεκπεραίωση των αιτήσεων αναπηρίας από όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με τρόπο αποτελεσματικό καταπολεμώντας τις τραγικές δυσλειτουργίες των ΚΕΠΑ. Η αναπηρία δεν είναι ασθένεια, είναι ένας άλλος τρόπος ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου