Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΥΠΟΠΤΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΧΑ

Τυχαίο; Κανένας δεν το νομίζει. Ύπουλο και ύποπτο, το τρομοκρατικό χτύπημα, πέρα από απάνθρωπο.
Δείτε τις ανακοινώσεις κομμάτων και πολιτικών


Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – Σ.ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ
«Οι δολοφόνοι θα αντιμετωπιστούν αμείλικτα από τη δημοκρατία, τη δικαιοσύνη και ενωμένη την ελληνική κοινωνία. Ας το γνωρίζουν οι πάντες» ήταν η δήλωση του κ. Κεδίκογλου από το μέγαρο Μαξίμου.
Ν. Δένδιας: Η χώρα δεν θα γίνει πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών
Την οδύνη του για τον θάνατο δύο νέων ανθρώπων εξέφρασε με δήλωσή του ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.
«Ο Νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία» ήταν το αυστηρό μήνυμα του κ. Δένδια, σε δήλωσή του περίπου μία ώρα μετά την διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.
ΝΔ: Καταδικάζουμε τη βία όποιον κι αν στοχεύει
«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει», τονίζει η ΝΔ
«Καταδικάζουμε με τον πιο έντονο τρόπο την άγρια δολοφονία και το σοβαρό τραυματισμό νέων ανθρώπων από αδίστακτους εγκληματίες», επισημαίνει η ΝΔ σε ανακοίνωση για την δολοφονική επίθεση στο Νέο Ηράκλειο και υπογραμμίζει:
«Καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όποιον κι αν στοχεύει».
Βενιζέλος: Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν τη χώρα
Έκκληση για ψυχραιμία καταδικάζοντας τη διπλή δολοφονία έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής απηύθυνε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Χρειάζεται απόλυτη ψυχραιμία», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του για τη δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο.
Σύμφωνα με το MEGA, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η βία είναι βία, ανεξαρτήτου καταγωγής και προσχημάτων».
«Είναι απόλυτα καταδικαστέα αυτή η πράξη και η δημοκρατία και η νομιμότητα θα προστατεύσουν την χώρα», τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος σε συνεργάτες του.
ΣΥΡΙΖΑ: Η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης
Την εκτίμηση ότι «η σημερινή δολοφονία δημιουργεί κλίμα αποσταθεροποίησης και στοχεύει στη δημοκρατία» εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωσή του για το διπλό φονικό έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
«Η αφαίρεση της ανθρώπινης ζωής συνιστά το ύψιστο έγκλημα. Πρέπει να τύχει της απόλυτης καταδίκης, καθώς και της ηθικής, ιδεολογικής και πολιτικής απομόνωσής της» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
ΑΝΕΛ- Π.Καμμένος: Κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα σε εμφύλιο πόλεμο
Για προσπάθεια κάποιων να οδηγήσουν τη χώρα σε «εμφύλιο πόλεμο» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
«Εμείς καλούμε τους Έλληνες σε ενότητα, ομοψυχία και εθνική αντίσταση απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική κυριαρχία μέσω της διχόνοιας» ανέφερε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.

KKΕ: Η επίθεση δημιουργεί ερωτηματικά για τους σκοπούς που υπηρετεί
Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδίκασε την επίθεση που σημειώθηκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο.
Στην ανακοίνωσή του ο Περισσός αναφέρει:
«Το ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Ν. Ηράκλειο. Αυτή η επίθεση δημιουργεί πολύ σοβαρά ερωτηματικά για τα κίνητρα και τους σκοπούς που υπηρετεί.»
ΔΗΜΑΡ: Η δημοκρατία θα σταθεί απέναντι στον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει «με αποτροπιασμό τη δολοφονία δυο νέων ανθρώπων έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής» εξέδωσε και η Δημοκρατική Αριστερά.
«Η δημοκρατία και η νομιμότητα θα σταθούν απέναντι σε τέτοια φαινόμενα που θέλουν να επιβάλουν τον φαύλο κύκλο της βίας και του αίματος» καταλήγει η ανακοίνωση της Αγίου Κωνσταντίνου.

ΛΑΟΣ: Τα καμώματα κάποιων προκάλεσαν την «απάντηση» στα στελέχη της ΧΑ
Για «άνανδρη» δολοφονία των δύο στελεχών της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός καταδικάζοντας απερίφραστα το περιστατικό έξω από τα γραφεία της ΧΑ στο Νέο Ηράκλειο.
«Κάποιοι, με τα καμώματά τους, προκάλεσαν την αποψινή απάντηση στα στελέχη της Χ.Α. Επιβάλλεται να υπάρξει αυτοσυγκράτηση και περιφρούρηση της Δημοκρατίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ:  ΕΩΣ ΕΔΩ!!
 
«Η στυγνή δολοφονία των δύο νεαρών παιδιών μελών της «Χρυσής Αυγής» αποτελεί  ένα ακόμη επικίνδυνο σκαλί της ολοένα διευρυνόμενης ρήξης του κοινωνικού ιστού που βιώνει η χώρα και υπονομεύει τη δημοκρατία.   Καταδικάζουμε  τη βία από όπου και αν προέρχεται.
Τα φαινόμενα της επαναλαμβανόμενης βίας, που παρατηρούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, μόνο ένα στόχο έχουν: Να διασπάσουν το ενωτικό κοινωνικό μέτωπο που αναπτύσσεται στην χώρα για την ανατροπή των πολιτικών που βιώνει ο λαός μας.
Καλούμε την Ελληνική κοινωνία να γυρίσει την πλάτη σε κάθε είδους βία και να ενωθεί με τις προοδευτικές δυνάμεις που αντιμάχονται την βία και το φασισμό και παλεύουν για μια Κοινωνία Δίκαιη, και για μια Ελλάδα Δημοκρατική, Υπερήφανη και Ανεξάρτητη. 
Καλούμε τους Έλληνες δημοκράτες να φωνάξουν ένα ηχηρό «ως εδώ» σ΄ αυτούς που καλλιεργούν την διχόνοια του λαού μας.
Εκφράζουμε τα θερμότερα συλλυπητήρια μας στις οικογένειες των θυμάτων».

 Ο Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τη βαθιά λύπη του για τη δολοφονία των δύο νέων ανθρώπων και τον τραυματισμό ενός ακόμη «από σφαίρες ψυχρών εκτελεστών», στο Νέο Ηράκλειο, εκφράζει σε δήλωσή του ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων» και πως «μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε».
Ειδικότερα, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει ότι «το θλιβερό αυτό γεγονός επιβεβαιώνει ότι είναι ώρες ευθύνης για όλους όσοι πιστεύουν στη Δημοκρατία, για όλους όσοι πιστεύουν ότι η Δημοκρατία δεν προστατεύεται από οπαδούς της βίας, από όπου κι αν αυτοί προέρχονται». Ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ότι «αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενότητα και η συνεργασία όλων των δημοκρατικών δυνάμεων. Κάθε δημοκράτη πολίτη που πιστεύει στις δημοκρατικές πρακτικές απέναντι σε κάθε μορφή βίας και αυθαιρεσίας. Που δεν ψάχνει για εξιλαστήρια θύματα αλλά αναζητά πραγματικές αιτίες και λύσεις. Που αναζητά πάντα λύσεις μέσα από την αλήθεια και τον διάλογο, χωρίς να επιδιώκει να επιβάλει τις δικές του».
«Μπροστά στις δυσκολίες οφείλουμε να ενώνουμε αντί να πολώνουμε», τονίζει ο κ. Παπανδρέου και σημειώνει ότι «η πόλωση υπονομεύει τη συλλογική δύναμη και θέληση της Ελληνικής κοινωνίας». «Είναι αυτονόητη αλήθεια», συνεχίζει, «ότι η χώρα, η Ελληνική κοινωνία δεν αντέχουν το μίσος και το διχασμό» και συμπληρώνει πως «ούτε μπορεί η Ελλάδα να ξαναζήσει καταδικασμένες πρακτικές που καλλιεργούν το μίσος και τη βία».
Ο κ. Παπανδρέου, καθώς όπως αναφέρει «αισθάνεται την ανάγκη» να το κάνει, επαναλαμβάνει εν συνεχεία και όσα είχε δηλώσει για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Στην εν λόγω δήλωσή του τόνιζε, μεταξύ άλλων, ότι «η βία είναι βία, από όπου κι αν προέρχεται, απέναντι σε οποιαδήποτε ιδέα, απέναντι σε οποιονδήποτε», ότι είναι «αδικαιολόγητη και καταδικαστέα» και πως «το δικό μας όπλο είναι η δημοκρατική νομιμότητα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη

«Μπορεί να είναι στόχος πολλών η αποσταθεροποίηση του πολιτικού συστήματος», δήλωσε στο Σκάι η Ντόρα Μπακογιάννη.
«Φοβούμαι ότι πρόκειται για τρομοκρατική ενέργεια, φοβούμαι πως δε θα είναι και η τελευταία. δεν θα τους περάσει. Νταήδες ξεφτιλισμένοι όσοι ασκούν αυτής της μορφής τη βία γελοιωδέστατα πρόσωπα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη.
Δ. Παπαδημούλης: Η δολοφονία αυτή τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό
Η πρώτη αντίδραση εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ήρθε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του κόμματος, Δημήτρη Παπαδημούλη.
«Η αποψινή επαγγελματική δολοφονία, όποιοι κι αν είναι από πίσω,πλήττει τη δημοκρατία,την κοινωνία,τη χώρα.Τρέφει και δεν χτυπά τον φασισμό» έγραψε ο κ. Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου