Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2013

Υπόθεση Βιτάλου. Ας γελάσουμε…..



Διαβάσαμε την ανακοίνωση του δημάρχου Κύμης για τα έργα και ημέρες του στο Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου. Αυτό που μας κάνει εντύπωση είναι επί «στήριξη» που προσπαθούν να του παρέχουν κάποια μέσα….. και μετά μιλάνε για ενημέρωση.

Το να μην αναφέρεις το γεγονός και να κάνεις πλάτες στο δήμαρχο δεν έχεις να προσφέρεις τίποτα, άλλες οι βολές του κυρίου…

Εμείς  όταν μιλάμε για ενημέρωση μιλάμε για ενημέρωση και δεν κρύβουμε την ενημέρωση. Την ψάχνουμε και την αναδεικνύουμε.
Πιστεύουμε, ότι σε αυτή την προσπάθεια μας, σας έχουμε δίπλα μας. Μας αρκεί που μας γράφετε, "Με αγωνία περιμένουμε την άποψη σας"   Είναι η πληρωμή μας..  

Αν «εργαστούμε» με τον «παραδοσιακό» τρόπο δεν έχουμε κανένα λόγο να ήμαστε εδώ….


Τώρα στο θέμα μας.

Ίσως το θέμα του Βιτάλου είναι το θέμα της εβδομάδας, όχι μόνο για την Εύβοια αλλά και για την Χώρα. Αναδεικνύει τον τρόπο που παίρνονται οι απόφάσεις, η εφαρμογή αυτών, οι σκοπιμότητες που υπηρετούν αυτές. Με μια λέξη, η λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης ως δημοκρατικός θεσμός. 
Πόσο οι άρχοντες της σέβενται τους θεσμούς; Τι υπηρετούν;



Διαβάσαμε την δήλωση του Δημάρχου Κύμης- Αλιβερίου και δεν την αναρτήσαμε, γιατί δεν μας την έστειλε. Δεν την κάναμε copy. Αν μας την έστελνε θα την βάζαμε και θα απαντάγαμε και αυτό το ξέρει ο κ. Δήμαρχος. 

Θα θέλαμε όμως να την σχολιάσουμε:

Δεν αξίζει να ασχοληθεί κανείς μαζί της. Απουσία επιχειρημάτων, επίκληση αποφάσεων θεσμών που δεν υπάρχουν, και «γενναιότητα» «ηγέτη» για τους συνεργάτες του. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου