Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός 28ης Οκτωβρίου στην Ερέτρια

Με τη γαλανόλευκη να κυματίζει και τον Εθνικό Ύμνο να παιανίζει γιορτάσθηκε η 28η Οκτωβρίου σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ερέτριας.
Στην Ερέτρια, την Αμάρυνθο και το Γυμνό πραγματοποιήθηκαν μαθητικές παρελάσεις στις οποίες συμμετείχαν οι μαθητές από τα σχολεία όλων των βαθμίδων.

Ο δήμαρχος Ερέτριας κ. Βασίλης Βελέντζας παραβρέθηκε στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Ερέτρια.
Αναλυτικότερα, την 28η Οκτωβρίου το πρωί τελέσθηκε στην Ερέτρια, επίσημη δοξολογία στον ναό του Αγίου Νικολάου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στην Πλατεία Ηρώου και κατάθεση στεφάνων. Με ιδιαίτερη συγκίνηση ο δήμαρχος, αντιδήμαρχοι, εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Λιμενικού Σώματος, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι, μαθητές και κάτοικοι τήρησαν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ενδόξων πεσόντων.
Ακολούθησε η μαθητική παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί από τους μαθητές των σχολείων & από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Κων. Κανάρης».
Στην Αμάρυνθο, η δοξολογία τελέσθηκε στον ναό Ευαγγελιστρίας, κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο των πεσόντων από τις αρχές της πόλης, από τους εκπροσώπους των σχολείων, των συλλόγων και των σωματείων της περιοχής και ακολούθησε μαθητική παρέλαση.
Στο Γυμνό, η Δοξολογία τελέσθηκε στον ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο πεσόντων, κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου, τα σχολεία, συλλόγους & σωματεία και παρέλαση μαθητών των σχολείων Γυμνού.
 Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν στις υπόλοιπες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου μας, στη Σέττα,  την Άνω Βάθεια και την Καλλιθέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου