Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Την Δευτέρα το νέο κόμμα του Α. Λοβέρδου. Και το όνομα αυτού...

Την προσεχή Δευτέρα (15 Απριλίου) γεννιέται ουσιαστικά το νέο πολιτικό κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου μέσα από την ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, έχοντας ο ίδιος βάλει υψηλούς στόχους συμμετοχής, καθώς η χωρητικότητα του είναι 2,5 χιλιάδων θέσεων. 

Όπως όλα συνηγορούν, ο πρώην «πράσινος» υπουργός θέλει διακαώς να δώσει πανηγυρικό χρώμα, διότι για πρώτη φορά θα μετέχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι της καθημερινής ζωής του τόπου, απλοί αλλά με πρωταγωνιστικό ρόλο στην κοινωνία, απ’ όλες τις επαγγελματικές και κοινωνικές τάξεις που έχουν κολλήσει ένσημα, όπως χαρακτηριστικά του αρέσει να λέει. Στην εκδήλωση ο ιδρυτής του θα μιλήσει, δίνοντας το στίγμα για το που ακριβώς θέλει να στοχεύσει αυτός ο νέος πολιτικός σχηματισμός των απλών πολιτών. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Λοβέρδος αναμένεται να αναλύσει τις πολιτικές θέσεις του, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, όχι τόσο για την ουσία της ακολουθούμενης πολιτικής, όσο κυρίως για την «πλημμελή» άσκηση της καθημερινής διαχείρισης εξουσίας και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται, οι οποίες τελικά επιβαρύνουν κι άλλο τους πολίτες. 
Στο μεταξύ, η καινοτομία του νέου κόμματος που θα μπορούσε να επισημάνει κανείς, είναι ότι τα μοναδικά δημοφιλή πρόσωπα που προέρχονται της πολιτικής δεν θα ξεπερνούν τα τέσσερα. Όπου επί παραδείγματι δύο απ’ αυτά είναι ο ανεξάρτητος βουλευτής Χρήστος Αηδόνης και ο πρώην βουλευτής, Δημήτρης Τσιρώνης. 
Αξιοσημείωτο είναι όπως προαναφέραμε ότι τα στελέχη που πλαισιώνουν το νέο κόμμα του Ανδρέα Λοβέρδου είναι απλοί άνθρωποι της διπλανής πόρτας. Είναι αυτοί, δηλαδή, που αισθάνονται οτι βρίσκονται στην περιθωριοποίηση του συστήματος και ήρθε η ώρα και για αυτούς να εκφραστούν. 
Η ιδρυτική εκδήλωση, θα ανοίξει φυσικά με την ομιλία του κ. Λοβέρδου, ενώ ακολούθως θα ανακοινωθεί και η οργανωτική δομή του νέου κόμματος. 

 Και το όνομα αυτού...
Όσο για το όνομα αυτού… δεν έχει διαρρεύσει και δεν το ανακοινώνουν από τωρα, ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν πως πρόκειται για προσδιορισμό που θα είναι ενωτικός (!), ενώ πρόκειται να παραπέμπει σε σύνθημα.

 Περισσότερα, οσονούπω…
 Ταυτόχρονα, το βράδυ της ερχόμενης Δευτέρας (15 Απριλίου) στο γήπεδο του Σπόρτινγκ, θα υπάρχουν και πρωτοτυπίες σε ότι αφορά την όλη παρουσίαση του νέου κόμματος, η οποία θα μεταδίδεται live στο διαδίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου