Κυριακή, 7 Απριλίου 2013

Επικράτησε η γραμμή της τρόικας. Συνθηκολόγησε άρον-άρον η κυβέρνηση

Συνθηκολόγησε για άλλη μια φορά η ελληνική κυβέρνηση στο θέμα της συγχώνευσης  Εθνικής-Eurobank και παραδόθηκε στις απαιτήσεις της τρόικας, Η κυβέρνηση και τρόικα συμφώνησαν να γίνουν δυο ξεχωριστές αυξήσεις κεφαλαίου, ώστε να μην επιβαρυνθεί το Δημόσιο χρέος και να καλυφθεί η ελάχιστη συμμετοχή ιδιωτών, τουλάχιστον στη Eurobank. Έτσι πριν από λίγο η  Τράπεζα της Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση για τη διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών.

 Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Τράπεζα της Ελλάδος επιβεβαιώνει ότι η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης και για τις τέσσερεις συστημικές τράπεζες (Εθνική, Alpha, Eurobank, Πειραιώς) προχωρά κανονικά και σε κάθε περίπτωση θα ολοκληρωθεί προ του τέλους Απριλίου. Και οι τέσσερις τράπεζες είτε έχουν ήδη συγκαλέσει -είτε συγκαλούν εντός των αμέσως επόμενων ημερών- Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων τους ώστε να εγκριθούν οι αυξήσεις κεφαλαίου.

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα καλύψει πλήρως τις αυξήσεις κεφαλαίου και έχει ήδη προκαταβάλει και στις τέσσερεις τράπεζες τα αναγκαία κεφάλαια. Τα κεφάλαια αυτά αποτελούν μέρος των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ που έχουν ήδη εγκριθεί και δεσμευθεί στο πλαίσιο του προγράμματος χρηματοπιστωτικής βοήθειας ειδικά για την ανακεφαλαιοποίηση του τραπεζικού τομέα.

Η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος είναι επομένως πλήρως εξασφαλισμένη, όπως πλήρως εξασφαλισμένες είναι και όλες οι καταθέσεις σύμφωνα με τις αρχές του ελληνικού Προγράμματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου