Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

ΚΚΕ: Ο Μπογιόπουλος δεν εκλέχθηκε καν σύνεδρος

Τέλος εποχής και αρχή μιας άλλης ή μια απο τα ίδια; Με εισήγηση της απερχόμενης γενικής γραμματέως κυρίας Αλέκας Παπαρήγα  ξεκινούν το πρωί της Πέμπτης οι εργασίες του 19ου (Προγραμματικού) Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Το κύριο ζητούμενο του Συνεδρίου είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών, που θέλουν την κυρία Παπαρήγα να μην επιδιώκει την ανανέωση της θητείας της, το βράδυ της Κυριακής, οπότε θα εκλεγούν τα νέα όργανα του κόμματος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η περίπτωση των "διαφωνούντων" (για τα μέτρα του ΚΚΕ).  «Τα μέλη του κόμματος υπερψήφισαν» τις νέες προγραμματικές θέσεις που εισηγήθηκε η ηγετική ομάδα «σε ποσοστό πάνω από 95%», λένε από τον Περισσό, ενώ, κατά πληροφορίες, κανείς απ' όσους άσκησαν κριτική -και ανάμεσά τους ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Αντώνης Σκυλλάκος και ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις,  δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη» κ. Νίκος Μπογιόπουλος- δεν «κατάφεραν» να εκλεγούν σύνεδροι στις οργανώσεις στις οποίες ανήκουν.
Η εξέλιξη αυτή θεωρείται, εν πολλοίς, αναμενόμενη, καθώς το προηγούμενο διάστημα οι διαφωνούντες δέχθηκαν βαριές καταγγελίες από στελέχη της ηγετικής ομάδας, με πρώτη την κυρία Παπαρήγα, που τους χαρακτήρισε «αγράμματους» (μαρξιστικά, όπως διευκρίνισε), αλλά και τους κυρίους Δημήτρη Γόντικα, Δημήτρη Κουτσούμπα, Γιώργο Μαρίνο και Μάκη Μαΐλη, που τους απέδωσαν κατηγορίες για «φραξιονισμό» και «οπορτουνισμό», καθώς επίσης και ότι θέλουν να μετατρέψουν το ΚΚΕ σε… ΣΥΡΙΖΑ, για να συμμετάσχει σε κυβερνήσεις του αστικού συστήματος.
πηγη theinsider

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου