Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Δημήτρης Αναγνωστάκης για την Υπερψήφιση της από 31-12-2012 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου



Κατά την διαδικασία συζήτησης του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για την κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου στην ολομέλεια της Βουλής χθες το απόγευμα, ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς
τόνισε για ακόμα μια φορά πως θα πρέπει το κάθε υπουργείο να προετοιμάζει να σχεδιάζει και να φέρνει στην Βουλή τα νομοσχέδια ακολουθώντας την κοινοβουλευτική διαδικασία και να αποφεύγει την επιλογή των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου δεδομένου ότι πλέον δεν υπάρχει η πίεση χρόνου που υπήρχε παλαιότερα. Απάντησε επίσης σε αιτιάσεις της αντιπολίτευσης για αντισυνταγματικότητα της Πράξεως Νομοθετικού Περιεχομένου, παραπέμποντας στο άρθρο 44 παράγραφο 1 του Συντάγματος για το νόμιμο της διαδικασίας.
Επί της ουσίας, τόνισε πως κατά την ακρόαση φορέων κατατέθηκαν προτάσεις που έγιναν σε ένα μεγάλο βαθμό δεκτές, αποδεικνύοντας την κοινωνική αποδοχή που χαίρει το συγκεκριμένο νομοθέτημα. Συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν και ενστάσεις που αφορούν συγκεκριμένα άρθρα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου αλλά δεδομένου του ότι τα περισσότερα άρθρα επιλύουν σοβαρά ζητήματα, θέση της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι να υπερψηφίσει το εν λόγω νομοσχέδιο.  
Χαιρέτισε τις παρεμβάσεις της ΚΕΔΕ στο άρθρο 2 του Α κεφαλαίου, για τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου και μίσθωσης έργου από τους ΟΤΑ και έκανε ειδική αναφορά στο θέμα της αποζημίωσης των αιρετών στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου