Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Επιστολή διαμαρτυρίας Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος στον Δήμαρχο Ερέτριας

Με επιστολή του στον Δήμαρχο Ερέτριας, ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος εκφράζει την διαμαρτυρία του, στην απόφαση του για καύση των σκουπιδιών στο Αλιβέρι και όχι στην Ερέτρια.

Προς κον Βελέτζα Δήμαρχο Ερέτριας
Κύριε Δήμαρχε, όπως πληροφορηθήκαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ερέτριας στις 25-2-2013 σας έγινε ενημέρωση από τον αντιπρόεδρο της «ΣΥΝΕΡΓΕΙΑΣ» για την αξιοποίησης των αποβλήτων δίνοντας έμφαση στην καύση σαν προσφορότερη λύση.
Για το θέμα της καύσης των απορριμμάτων θέλω να σας θυμίσω ότι υπάρχουν σοβαρές επιστημονικές ενστάσεις και το σύνολο των μεγάλων περιβαλλοντικών οργανώσεων της χώρας μας WWF, Greenpeace ,Ελληνική εταιρεία Ανακύκλωσης Πανδοικο κλπ έχουν τηχθεί κατά και έχουν προτείνει άλλους τρόπους διαχείρισης που έχει σαν βασικό στοιχειό την ανακύκλωση.
Φυσικά είναι δικαίωμα σας σαν Δημοτική αρχή να έχετε όποια άποψη θέλετε για το θέμα αυτό αλλά θεωρούμε απαράδεκτο να προτείνεται το Αλιβέρι σαν τον τόπο όπου θα γίνεται η καύση των απορριμμάτων και όχι ο Δήμος σας.
Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι στο Αλιβέρι από το 2007 γίνεται μαζικοί αγώνες από τους κατοίκους της περιοχής μας να μην καεί το RDF(σκουπίδια της Αθήνας )από την ΑΓΕΤ LAFARGE.
Toν αγώνα μας αυτό ενάντια στην καύση των σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ στο .Αλιβέρι έχουν στηρίξει 25 μαζικοί φορείς της περιοχής μας το Νομαρχιακό Συμβούλιο, ο Δικηγορικός Σύλλογος Εύβοιας, ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας καθώς και ο Δήμος Ερέτριας..
Ασχοληθείτε κ . Δήμαρχε με τα προβλήματα τις περιοχή σας αν θεωρείται λύση την καύση των σκουπιδιών απευθυνθείτε στον λαό της περιοχή σας και αν νομίζετε ότι τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων είναι και μνημεία τέχνης όπως σας τα παρουσίασε η εν λόγο εταιρεία προχωρήστε στην κατασκευή τους στον δήμο σας για να έχετε άμεσα και τα οφέλη.
Το Αλιβέρι κ Δήμαρχε δεν θα γίνει ο σκουπιδοτενεκές της Εύβοιας και όλης της Ελλάδος ,στο Αλιβέρι ζουν άνθρωποι και παλεύουν για την ζωή των παιδιών τους και θα αγωνιστούν να μην περάσουν περιβαλλοντοκτόνα σχεδία για τον τόπο μας
Για το Δ.Σ
Ο Πρόεδρος
Γ. Λαγανάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου