Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Πιάστηκαν στα χέρια στο συνέδριο της ΓΣΕΕ στην Αλεξανδρούπολη.

Εχθές το βράδυ, απειλήθηκε επεισόδιο μεταξύ στελεχών της ΔΑΚΕ, ενώ κάποιοι υποστηρίζουν ότι έπεσαν και κάτι ψιλές… Αφορμή, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν το αίτημα του επικεφαλής της παράταξης Νίκου Κιουτσούκη να ζητήσει από τους συνέδρους που ελέγχει (ή νόμιζε ότι ελέγχει μετά την επανάκαμψή του στη ΝΔ) να λάβουν σταυρωμένα ψηφοδέλτια.
Τελικά, το ξύλο απεφεύχθη, χωρίς όμως να επιτευχθεί και η πολυπόθητη ενότητα… Το ψηφοδέλτιο θα είναι ενιαίο, όμως κοινή γραμμή δεν θα υπάρχει.
Στο στρατόπεδο της διασπασμένης ΠΑΣΚΕ, αυτό που κυριάρχησε χθες, ήταν η πληροφορία ότι «εξοστράκισε» τα στελέχη της νεοσύστατης παράταξης ΕΜΕΙΣ του Νίκου Φωτόπουλου σε άλλο ξενοδοχείο, προφανώς για το φόβο των Ιουδαίων. Είναι χαρακτηριστικό, ότι για πρώτη φορά οι σύνεδροι των διαφορετικών παρατάξεων είναι σε διαφορετικά ξενοδοχεία. Πάντως, Αυτόνομη Παρέμβαση, ΕΜΕΙΣ αλλά και η παράταξη του Ανδρέα Κολλά, πρώην προέδρου των εργαζομένων στα αστικά λεωφορεία, Συμφωνία Εργαζομένων, μένουν στο ίδιο ξενοδοχείο… Στα αξιομνημόνευτα πρέπει να προστεθεί και η νέα παράταξη Αγωνιστική Ταξική Ενότητα, που πρόσκειται στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Όσο για την έναρξη του Συνεδρίου, το ΠΑΜΕ έκανε για μια ακόμη φορά ένα μικρό show, αποδοκιμάζοντας τη γενική γραμματέα της Συνομοσπονδίας Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, Μπερναντέ Σεγκόλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου