Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ

Μέλη του Δικτύου Αντίστασης και Αλληλεγγύης Χαλκίδας έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας εχθές Πέμπτη στις 10 το πρωί στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και διένειμαν το πιο κάτω κείμενο...

Αγαπητοί συμπολίτες / φίλοι και φίλες
 Στα χρόνια των μνημονιακών πολιτικών εφαρμόζεται συνειδητά στη χώρα μας μια πολιτική που ευτελίζει και υποβαθμίζει
βασικές ανάγκες της ανθρώπινης ύπαρξης και οξύνει σε μέγιστο βαθμό τα (ήδη σοβαρότατα) προβλήματα στο χώρο της υγείας βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των πολιτών - και τη ζωή τους ακόμη ! 

ΟΙ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
ΤΟ ΕΣΥ ΝΟΣΕΙ
Ο ΕΟΠΥΥ ΤΟ ΓΕΛΟΙΟΠΟΙΕΙ:  ΤΑΛΑΙΠΩΡΕΙ, ΕΜΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ
Ποιά είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής;
  • Το κλείσιμο των Δημόσιων Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας σε πολλές περιοχές της χώρας και της Εύβοιας, που αναγκάζουν το σύνολο των πολιτών να καταφεύγουν στα ιδιωτικά ιατρεία και νοσοκομεία και σε οικονομική εξουθένωση!!
  • Η υποχρηματοδότηση και υπολειτουργία όλων των Δημόσιων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων της χώρας, που συνεπάγεται απασχόληση λιγότερων γιατρών και νοσηλευτών, μείωση εφημεριών και αποζημιώσεων, έλλειψη εξοπλισμού και μηχανημάτων για σοβαρές εξετάσεις, έλλειψη φαρμάκων και εμβολίων, ελλιπή σίτιση, αναμονή για ραντεβού μέχρι και το 2014, χρέωση επιπλέον ποσών για νοσηλεία στα νοσοκομεία, εξαθλίωση στην υποδομή και τις συνθήκες λειτουργίας.
  • Η τριτοκοσμική εικόνα και υποβάθμιση των Υπηρεσιών της Δημόσιας Υγείας για την οποία ευθύνεται η βιαστική δημιουργία του γιγαντιαίου ΕΟΠΥΥ, με τη βίαιη ένταξη όλων των ασφαλιστικών ταμείων, που οδηγεί σε ανεπαρκέστατη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, διάθεση ελάχιστων πόρων, καταγγελία συμβάσεων συμβεβλημένων ιδιωτών ιατρών, αύξηση ποσοστού συμμετοχής των ασφαλισμένων σε φάρμακα και εξετάσεις, κατάργηση των υποχρεωτικών παροχών πολλών βασικών και απαραίτητων εξετάσεων  - (υπερηχογραφήματα, ενδοσκοπήσεις, ακτινογραφίες κ.ά.)  και περικοπές στη θεραπεία σοβαρών παθήσεων.
Γιατί οδηγηθήκαμε σε αυτή την κατάσταση ;
  • Επειδή οι έως τώρα κυβερνήσεις επιδίωξαν την ΑΠΑΞΙΩΣΗ της Δημόσιας Υγείας ώστε να οδηγήσουν τους πολίτες στην ιδιωτική περίθαλψη και να μετατρέψουν την υγεία από κοινωνικό αγαθό σε προϊόν από όπου θα αποκομίζουν κέρδος.
  • Επειδή κάποιοι κατασπατάλησαν το δημόσιο χρήμα στο παρελθόν - ΚΑΙ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ….
  • Επειδή κάποιοι πήραν μέρος σε ΧΟΡΟ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ – προμηθευτές μηχανημάτων, εξοπλισμού και ιατρικού υλικού, φαρμακευτικές εταιρείες, εταιρείες τεχνητών μελών, κατασκευαστικές εταιρείες.
  • Επειδή υπογράφησαν με την αγαστή συνεργασία υπουργών, γενικών γραμματέων υπουργείων, διοικήσεων , επιστημονικών επιτροπών νοσοκομείων και άλλων παραγόντων του συστήματος υγείας, ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ επί δεκαετίες!
  • Επειδή όλα γίνονταν ΝΟΜΟΤΥΠΑ δεδομένου ότι στα ΦΕΚ που εξέδιδαν, είχαν επίσημα τις υπογραφές όλων αυτών! Πόσα χρόνια ,άραγε, θα έπρεπε να περάσουν για να αντιληφθούν οι αρμόδιοι τη διαπλοκή και το μεγάλο φαγοπότι;
  • Επειδή ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΤΗΚΑΝ τα ταμειακά διαθέσιμα των νοσοκομείων με τη διαδικασία του PSI.
 Όλα τα παραπάνω σε ένα Εθνικό Σύστημα Υγείας για το οποίο πληρώσαμε και πληρώνουμε αδρά μέσα από εισφορές και υπέρογκους άμεσους και έμμεσους φόρους, κυρίως οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Σε ανταπόδοση, μας επιφυλάσσουν απαξιωτική αντιμετώπιση και εμπαιγμό. Μας υποβάλλουν σε αφάνταστη ταλαιπωρία, σε τεράστια έξοδα, σε αγωνία και  ψυχική οδύνη.
Απαιτούμε  άμεσα
·         Δωρεάν  αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική  περίθαλψη  για  ΟΛΟΥΣ  (ασφαλισμένους  και  ανασφάλιστους)
·         Αύξηση των κονδυλίων για την υγεία στον προϋπολογισμό
·         Άμεση πρόσληψη νοσηλευτικού προσωπικού
·         Κάλυψη των νοσοκομείων με όλες τις ιατρικές ειδικότητες
·         Ανάκληση της  μείωσης των νοσηλευτικών μονάδων  (ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ)
·         Ειδικότερα  για  την  Εύβοια  και  συγκεκριμένα  για  το  νοσοκομείο  Χαλκίδας  να  σταματήσει  η  υποβάθμιση  του (εις βάρος  βέβαια  των  ασθενών)  με  το πρόσχημα  της  δημιουργίας  του νέου  νοσοκομείου (που  τόσα   χρόνια  το  εξαγγέλλουν  και  δεν το  βλέπουμε)

·         ΔΕ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
·          ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ ΤΟΣΟ ΚΑΤΑΦΩΡΑ
·          ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ
·          
" ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "
Συνέλευση κάθε Δευτέρα στις 8 το βράδυ στο 
Εργατικό Κέντρο Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου