Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Γενική πρόγνωση καιρού για την επερχόμενη κακοκαιρία στις πόλεις της Εύβοιας

ΚΥΡΙΑΚΗ : Στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά τμήματα γενικά καλός καιρός με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας . Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, στην περιοχή του Αιγαίου και στο Νότιο Ιόνιο λίγες νεφώσεις που από αργά το μεσημέρι θα πυκνώσουν σταδιακά και από
το απόγευμα θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στο Βόρειο Αιγαίο , την Θράκη, τη νότια Χαλκιδική καθώς και στα νδκα τμήματα της Πελοπονήσσου(κυρίως στο νομό Μεσσηνίας και στα σύνορα με τη Λακωνία) . Το βράδυ αναμένεται γρήγορη επέκταση των φαινομένων μέσα στο Αιγαίο , οπότε και θα επηρεαστούν οι νότιες Σποράδες ( π.χ. Σκύρος) , η ανατολική και νότια Εύβοια και οι Βόρειες Κυκλάδες. Τοπικές μπόρες μικρής διάρκειας είναι πιθανό να σημειωθούν στα βόρεια – βορειοανατολικά ορεινά τμήματα του νομού Αττικής. καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά τμήματα της Εύβοιας.
Ισχυροί έως πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι ( 6-7 και τοπικά 8 bf ) θα πνέουν στην περιοχή του Αιγαίου και στα πιο ανατολικά τμήματα της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ιδιαίτερα από το βράδυ.
ΔΕΥΤΕΡΑ : Κατά τα ξημερώματα με την γρήγορη κίνηση του μετώπου από δυτικά προς ανατολικά , ο καιρός θα παρουσιάσει περαιτέρω επιδείνωση στην περιοχή του κεντρικού και νοτίου Αιγαίου , με παροδικές βροχές και καταιγίδες οι οποίες θα επεκταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Εύβοιας και των Κυκλάδων ( ιδιαίτερα στις βόρειες και δυτικές Κυκλάδες). Τα φαινόμενα στις παραθαλάσσιες και νησιωτικές περιοχές θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Μέχρι το πρωί από αυτό το “κύμα” βροχοπτώσεων θα έχει επηρεαστεί και ο νομός Αττικής , με έμφαση στα Βόρεια και Ανατολικά τμήματα καθώς και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου , ενώ θα βρέξει τοπικά και στην υπόλοιπη Αθήνα. Όσον αφορά στην Εύβοια , μέχρι το μεσημέρι τα φαινόμενα θα αφορούν κυρίως τα κεντρικά, τα ανατολικά και τα νότια τμήματα. Μεγάλα ύψη βροχής αναμένονται στα ορεινά και ημιορεινά του νησιού.
Παράλληλα , επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός και στην Κρήτη , ιδιαίτερα στα βόρεια τμήματα , με ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Και στην Κρήτη αναμένονται τοπικά μεγάλα ύψη νερού. Παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στην περιοχή των Δωδεκανήσων.
Στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα από το ύψος της Φθοιώτιδας και νοτιότερα, καθώς και στις Σποράδες, αναμένεται γενικά νεφελώδης καιρός με παροδικές βροχές οι οποίες θα απασχολήσουν κυρίως τις προσήνεμες των μεγάλων ορεινών όγκων περιοχές καθώς και τις παράκτιες. Μεγάλη πιθανότητα εκδήλωσης βροχοπτώσεων υπάρχει και για τα ανατολικότερα τμήματα του νομού Μαγνησίας. Ύφεση των φαινομένων θα έχουμε τις μεσημβρινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα και περιορισμός των σε πιο ορεινές περιοχές , ενώ στην Εύβοια θα συνεχιστούν τα έντονα φαινόμενα στα ανατολικά , τα νότια και τα υπόλοιπα ορεινά τμήματα.
Στα δυτικά και στα βόρεια ηπειρωτικά αναμένεται γενικά καλός καιρός.
Ισχυροί έως πολύ ισχυροί βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο , ιδιαίτερα στα κεντρικά – κεντροβόρεια τμήματα. Επιπλέον κατά τη διάρκεια εκδήλωσης καταιγίδων στα νησιωτικά τμήματα θα έχουμε περαιτέρω τοπική ενίσχυση αυτών , έτσι υπάρχει πιθανότητα θύελλας.
ΤΡΙΤΗ : Mε τα μέχρι στιγμής δεδομένα , ήδη από αργά το βράδυ της Δευτέρας , ο καιρός θα παρουσιάσει υποτροπή σε όλα τα προαναφερθέντα ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα, με παροδικές βροχές και καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές. Τα φαινόμενα μέχρι το πρωί θα έχουν ενταθεί και γενικευτεί στην Εύβοια , την Αττικοβοιωτία, πιθανόν στη Φθοιώτιδα , τα ανατολικά τμήματα της Αργολίδας , τις Κυκλάδες ενώ θα συνεχιστούν με αυξομειώσεις στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Να τονίσουμε σε αυτό το σημείο πως ο καιρός σε όλες αυτές τις περιοχές και ιδιαίτερα στην Κρήτη , την Εύβοια και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα θα είναι γενικά κλειστός με μικρά παροδικά ανοίγματα κυρίως στα πιο νότια – νοτιοδυτικά τμήματα της Αττικής και τις υπήνεμες των ορεινών όγκων περιοχές. Έτσι η συννεφιά θα κρατήσει σε χαμηλά επίπεδα τη θερμοκρασία, και δεν αναμένεται πουθενά να ξεπεράσει τους 20 βαθμούς σε πεδινές περιοχές.
Πολύ μικρή εξασθένιση θα παρουσιάσουν οι βόρειοι – βορειοανατολικοί άνεμοι στο Αιγαίο.
Σταδιακή ύφεση των φαινομένων περιμένουμε την Τετάρτη , ωστόσο τις νυχτερινές – πρωινές ώρες το σκηνικό του καιρού στα ανατολικά και νότια θα είναι μάλλον παρόμοιο με της Τρίτης. Για οποιαδήποτε αλλαγή των στοιχείων κυρίως για την Τρίτη , θα υπάρξει νεώτερη ενημέρωση.
πηγή eviaweather.

Αναλυτική πρόγνωση για τις πόλεις της Εύβοιας από το σταθμό της Στενής.
Στην πόλη της Χαλκίδας ασθενής βροχή προβλέπεται την Τρίτη, ενώ τις υπόλοιπες μέρες προβλέπονται νεφώσεις  με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.
Για τις πόλεις της Κύμη και της Καρύστου προβλέπονται βροχές από σήμερα το απόγευμα μέχρι την Τρίτη το βράδυ και κατά διαστήματα θα σημειώνονται καταιγίδες η θερμοκρασία θα είναι στους 17 βαθμούς στην Κύμη και στους 20 βαθμούς στην Κάρυστο. Ο ίδιος καιρός προβλέπεται για το Αλιβέρι χωρίς όμως καταιγίδες και με ασθενέστερες βροχές και την θερμοκρασία στους 19 βαθμούς.
Αίθριο καιρός με ασθενής  βροχή κατά διαστήματα  προβλέπεται ο καιρός για την πόλη της Αιδηψού και την Ιστιαία οι βροχές αναμένονται Δευτέρα απόγευμα, τις υπόλειπες μέρες θα επικρατούν νεφώσεις και η θερμοκρασία θα είναι στους 21 βαθμούς.
Στο Μαντούδι ο καιρός θα είναι βροχερός κατά διαστήματα την Δευτέρα χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα ενώ αναμένεται να βελτιωθεί από το απόγευμα της Τρίτης, η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς. 
Ισχυρή βροχή με πιθανή καταιγίδα θα σημειωθεί την Τρίτη τις πρώτες πρωινές ώρες στην περιοχή των Ψαχνών -Στενής . Η βροχή στην περιοχή αυτή θα ξεκινήσει την Δευτέρα το πρωί αλλά θα παρουσιάζει βελτίωση κατά την διάρκεια της ημέρας, οπότε αργά την νύχτα προβλέπονται καταιγίδες. Η βροχή κατά την διάρκεια της Τρίτης θα είναι ασθενής, αναμένεται βελτίωση αργά το απόγευμα της Τρίτης.  


  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου