Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Χρυσή Αυγή για τις δηλώσεις του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Σιατίστης

Σε απάντηση των δηλώσεων του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Σιατίστης, τον ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με το πολιτικό μας πρόγραμμα, το οποίο εκδόθηκε το 1992:
"η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν απαραίτητο συστατικό του Έθνους μας και στοχεύει στην ανάδειξη του εθνικού χαρακτήρα της Εκκλησίας και στην αναβάθμιση της εκκλησιαστικής εκπαίδευσης με Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά".
Επίσης τον πληροφορούμε ότι η Χρυσή Αυγή ουδέποτε έκανε πολιτική, πραγματοποιώντας "χριστεμπόριο", όπως πλείστοι πολιτικοί με φωτογραφίες σε λιτανείες κλπ. Η παρουσία μας στη συγκεκριμένη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε κατόπιν προσκλήσεως των οργανωτών της διαμαρτυρίας. Μας αδικεί με όσα είπε και μας προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένας Ιεράρχης πολιτικολογεί εναντίον συγκεκριμένου κόμματος, ενώ δε λέει λέξη για κόμματα και πολιτικούς που δηλώνουν ευθέως άθεοι, βλάσφημοι και ανήκουν σε σκοτεινές λέσχες, μυστικές εταιρείες και δόγματα.
Τελειώνοντας δηλώνουμε ότι η Χρυσή Αυγή στηρίζει την Ορθοδοξία σαν συστατικό της εθνικής μας ταυτότητος και το ποιος πιστεύει ή όχι δεν θα το κρίνει κανένας σ' αυτόν τον κόσμο, αλλά ο Θεός. Καταδικάζουμε απερίφραστα τις όποιες απειλές δηλώνουν ότι δέχονται οι άνθρωποι της Μητροπόλεως Κοζάνης, με τις οποίες φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου