Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Συνάντηση, Βαγγέλη Αποστόλου με τον Πρόεδρο του Σωματείου των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χαλκίδας και με την Πρόεδρος της ΕΙΝΕΥΒ


Πραγματοποιήθηκε  συνάντηση,  του  βουλευτή  Εύβοιας του  ΣΥΡΙΖΑ  ΕΚΜ  Βαγγέλη  Αποστόλου  με τον  Πρόεδρο  του  Σωματείου  των εργαζομένων  στο  Νοσοκομείο  Χαλκίδας και  με  την   Πρόεδρος   της ΕΙΝΕΥΒ, όπου  συζητήθηκαν τα  προβλήματα  των  εργαζομένων και για τις οξυμένες δυσκολίες των  παρεχόμενων υπηρεσιών  υγείας στο Λαό της Εύβοιας.

Τόσο ο Πρόεδρος  του  Σωματείου  των εργαζομένων  στο  Νοσοκομείο  Χαλκίδας, όσο και η Πρόεδρος της ΕΙΝΕΥΒ, ενημέρωσαν τον Βουλευτή, για τα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα όλων των εργαζομένων.
Η έλλειψη προσωπικού, σε όλους τους κλάδους, συμπεριλαμβανομένου  και του κλάδου των ιατρών, καθώς και η δραματική  περικοπή των αμοιβών του προσωπικού.
Επίσης επεσήμαναν τα τεράστια προβλήματα των συνθηκών, εργασίας του προσωπικού του νοσοκομείου και των συνθηκών περίθαλψης των  ασθενών.
Η κατασκευή και λειτουργία  νέου Νοσοκομείου, κατά την άποψη των εκπροσώπων των εργαζόμενων, θα έλυνε συνολικά σοβαρά προβλήματα  των εργαζόμενων, αλλά θα πρόσφερε και ουσιαστικές υπηρεσίες περίθαλψης στους ασθενείς.
Η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ  Χαλκίδας, με ανακοίνωση της επισημαίνει τα εξής. Όλο και περισσότεροι  άνθρωποι αποκλείονται από τις δημόσιες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου Χαλκίδας. Το νοσήλιο εκτοξεύεται στα ύψη και η απλή νοσηλεία χωρίς ασφαλιστική κάλυψη γίνεται για τους περισσότερους αδύνατη. Η πρόσβαση στα εξωτερικά ιατρεία γίνεται πιο ακριβή, ενώ περικόπτουν τις φαρμακευτικές δαπάνες υποχρεώνοντας τους ασθενείς να πληρώνουν το φάρμακο που χρειάζονται.
Η έλλειψη προσωπικού, η περικοπή των δαπανών, η δραματικά μείωση  των κλινών, η εγκατάλειψη των Κ.Υ- Νοσοκομείων Κύμης και Καρύστου, μέσα από τις συγχωνεύσεις, δημιουργούν μεγαλύτερα προβλήματα στους κατοίκους της Εύβοιας. Συνεχή υποβάθμιση έχουν και στα υπόλοιπα Κέντρα υγείας του Νομού.
Η  τρικομματική Κυβέρνηση (ΝΔ,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ), συνεχίζει με αμείωτη ένταση την μνημονιακή πολιτική. Οι επιπτώσεις  αυτής εγκληματικής πολιτικής, είναι φυσικό, να   έχουν δραματικά αποτελέσματα και στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στο Νομό Εύβοιας. Στην πιστή εφαρμογή αυτής της πολιτικής συμβάλει αποφασιστικά και «πρωτοπόρα» ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Σεπετής Α., όπου και με «αυταρχικές διοικητικές μεθόδους» αντιδρά σε κάθε διαφορετική άποψη και πολιτική.
Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ  αγωνίζεται για:
Δωρεάν αναβαθμισμένες δημόσιες υπηρεσίες υγείας για όλους όσοι ζουν και εργάζονται στη χώρα. Αναβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων, με επαρκή στελέχωση και εξοπλισμό, με αξιοπρεπείς συνθήκες δουλειάς και αμοιβών για τους εργαζόμενους. Ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με οικογενειακούς γιατρούς, με κέντρα υγείας πλήρως εξοπλισμένα, για ευχερή και έγκαιρη πρόσβαση των πολιτών στους γιατρούς και τις υπηρεσίες υγείας
Τέλος η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ -ΕΚΜ  Χαλκίδας, είναι σύμφωνη για την διεκδίκηση της κατασκευής και λειτουργίας νέου  Νοσοκομείου. Όμως μέχρι σήμερα, η «προσμονή και διεκδίκηση» του νέου Νοσοκομείου, δημιούργησε άλλοθι τόσο σε συνδικαλιστικό επίπεδο όσο και σε πολιτικό, σε όσους δεν θέλησαν ποτέ να λύσουν βασικά προβλήματα στο σημερινό Νοσοκομείο.
Για τον ΣΥΡΙΖΑ Χαλκίδας,  η  αναβάθμιση και υποστήριξη του υπάρχοντος Νοσοκομείου, καθώς και των άλλων δομών υγείας και πρόνοιας του Νομού, είναι πρώτης προτεραιότητας, διατηρώντας τον δημόσιο χαρακτήρα τους.
Για μας προτεραιότητα έχουν οι ανάγκες των ανθρώπων και όχι τα συμφέροντα των δανειστών. Οι άνθρωποι, τα σώματα και οι ψυχές τους πάνω από τα κέρδη! ! !
Ή εμείς ή αυτοί!
...;τώρα πια και για λόγους υγείας!
                                                                      Επιτροπή  Υγείας  του ΣΥΡΙΖΑ  Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου