Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Τοποθέτηση του κ. Αθ. Χειμάρα στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στις 23 Ιουλίου 2012 »


Ο κ. Αθ. Χειμάρας συμμετείχε και τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, σήμερα 23 Ιουλίου 2012 .
Στην τοποθέτησή του μεταξύ των άλλων ο κ. Αθ. Χειμάρας τόνισε :


« Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η υπόθεση του Δ/ντος Συμβούλου, της ΑΝΔΙΑ, κου Λ. Καράντζαλη. στελέχους του συνδυασμού της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι πρωτίστως πολιτική και αυτό ενδιαφέρει περισσότερο το  Περιφερειακό Συμβούλιο .

Το ζήτημα της νομιμότητας, θα κριθεί δικαστικά και δεν έχουμε κανένα δικαίωμα, ούτε να κάνουμε τους Εισαγγελείς, ούτε να υποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη , η οποία όπως φαίνεται , μετά τα δημοσιεύματα του τύπου, σύντομα θα ασχοληθεί με το θέμα.

Η περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας κατέχει στην ΑΝΔΙΑ εμμέσως δια των Αναπτυξιακών εταιριών, που μετέχουν σε αυτή, περίπου το 60% των μετοχών της και η Αναπτυξιακή της Βοιωτίας, από την οποία προέρχεται ο κ. Καράντζαλης, μόνη της, έχει το 27 % των μετοχών της ΑΝΔΙΑ.

Ο κ. Λ. Καράντζαλης τοποθετήθηκε στη θέση του Δ/ντος Συμβούλου της ΑΝΔΙΑ, προφανώς με υπόδειξη του Περιφερειάρχη κ. Περγαντά και είναι πρόσωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του, επί χρόνια συνεργασίας τους στη Βοιωτία, αφού διετέλεσε και Πρόεδρος της Βοιωτικής Αναπτυξιακής τα τελευταία χρόνια.

Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο σ, στην εφημερίδα            « Ημέρα » της 19 – 07 – 2012 , το θέμα που έφερε στο φως της δημοσιότητας , το στέλεχος της ΑΝΔΙΑ, Λεωνίδας Μολιώτης, για την πολυθεσία του κου Λ. Καράντζαλη , ο οποίος :
α ) Ήταν έμμισθος υπάλληλος της ΤΕΔΚ Βοιωτίας
β) Διορίστηκε Δ/νων Σύμβουλος της ΑΝΔΙΑ
γ) Διόρισε ο ίδιος τον εαυτό του Γεν. Δ/ντή της ΑΝΔΙΑ, με σύμβαση την οποία υπέγραψε ο ίδιος. 

 Όλα αυτά του έφεραν αμοιβές – σύμφωνα με τα δημοσιεύματα – περίπου 7.000 ευρώ το μήνα , περίπου όσα παίρνει ένας Υπουργός.


Και συνέχισε τονίζοντας :

« Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,
Σε μια εποχή διεθνούς κρίσης, με την Περιφέρειά μας  πρωταθλήτρια στην ΑΝΕΡΓΙΑ με ποσοστό 23 % , σε μια εποχή που ακόμα και όσοι εργάζονται, παίρνουν μισθούς, που μετά δυσκολίας καλύπτουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους, κάποιοι – εκπρόσωποι των πολιτών στην Αυτοδιοίκηση, αντί να φροντίζουν να επιλύσουν τα προβλήματα των πολιτών , « ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ » και απολαμβάνουν την ευημερία, που τους προσφέρουν, ταυτόχρονα 3 αμειβόμενες θέσεις, ακόμη και σήμερα !!!  »

Και κλείνοντας συμπλήρωσε :

« Μετά από αυτά ερωτάται ο κ. Περιφερειάρχης :

Συνεχίζει  να καλύπτει ,  να εμπιστεύεται  και να στηρίζει  τον Περιφερειακό του Σύμβουλο κο. Λ. Καράντζαλη;
Ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις χωρίς υπεκφυγές.
Αν τον καλύπτει και συνεχίζει να τον εμπιστεύεται , τότε τον καλούμε να κοιτάξει στα μάτια, τους χιλιάδες ΑΝΕΡΓΟΥΣ και ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟΥΣ και να τους δώσει ο ίδιος εξηγήσεις , για το ζήτημα του κου ΚΑΡΑΝΤΖΑΛΗ !!!
Αν δεν τον καλύπτει θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή , που ανέκυψε το θέμα, να ζητήσει την παραίτησή του , τόσο από την ΑΝΔΙΑ , όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο. »

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου