Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

12 ενήλικες σε δωρεάν πρόγραμμα διατροφικής θεραπείας και έπεται συνέχεια


Την περασμένη Τετάρτη (18 Ιουλίου), στο χώρο του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Χαλκιδέων (Ηπείρου 4, στις Παλαιές Εργατικές Κατοικίες-Καμάρες) πραγματοποιήθηκε διάλεξη από την διαιτολόγο – διατροφολόγο Βάσω Ανδρέου, με θέμα «Παχυσαρκία Παίδων και Ενηλίκων».

Η διαιτολόγος – διατροφολόγος, σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, επιπρόσθετα, προσέφερε δωρεάν πρόγραμμα θεραπείας για 12 υπέρβαρους ενήλικες.
Το ΚΕΠ Υγείας, πρόκειται να πραγματοποιήσει παρόμοιες διαλέξεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, με προσφορά δωρεάν προγραμμάτων θεραπείας, σε συνεργασία και με άλλους διαιτολόγους – διατροφολόγους. 
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον υπεύθυνο του Τομέα Υγείας του Δήμου, δημοτικό σύμβουλο και γιατρό, Γιώργο Βοσκό στα τηλέφωνα 2221085008 & 6977296005.  


ΑΠΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
Ενώ με την έναρξη της προσεχούς σχολικής περιόδου, η δράση θα επεκταθεί με ιδιαίτερη έμφαση στα Δημοτικά Σχολεία.  
Η δράση του ΚΕΠ Υγείας του Δήμου θα στοχεύει σε ενημέρωση για την πρόληψη του φαινομένου, στην καταγραφή του προβλήματος της παιδικής παχυσαρκίας στους μικρούς δημότες και στην επιστημονική υποστήριξη για την αλλαγή των λανθασμένων διαιτητικών συνηθειών και την αύξηση της φυσικής δραστηριότητάς τους.
Σημείωση:
Η παιδική παχυσαρκία αποτελεί σοβαρό πρόβληµα υγείας στη χώρα μας, µε ανησυχητικά αυξανόµενη συχνότητα τα τελευταία χρόνια. Τα Ελληνόπουλα κατέχουν την πρώτη θέση σε ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας ανάμεσα στα Ευρωπαϊκά κράτη και τη δεύτερη σε όλον τον Κόσμο. Υπέρβαρο είναι το παιδί που έχει τουλάχιστον 10% επιπλέον βάρος από αυτό που συνιστάται για το ύψος και την ηλικία του και σε μεγαλύτερα ποσοστά κατατάσσεται στα παχύσαρκα. Η παχυσαρκία θεωρείται ασθένεια με σοβαρές επιπτώσεις στον οργανισμό (υψηλή πίεση και υψηλή χοληστερόλη, στεφανιαία νόσος, διαβήτης τύπου ΙΙ κ.α.). Πρόκειται για μια νέα μάστιγα που οφείλεται στο συνδυασμό κακής ποιότητας διατροφής και διατροφικών συνηθειών με περιορισμένη φυσική δραστηριότητα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου