Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Τα πάνω - κάτω στη Βουλή φέρνει ένσταση για τις εκλογές

Ένσταση με την οποία ισχυρίζονται ότι οι εκλογές στις 17 Ιουνίου έγιναν με βάση την απογραφή του 2001 και όχι του 2011 με αποτέλεσμα τη λανθασμένη κατανομή των βουλευτικών εδρών κατέθεσαν δύο πολίτες στο Εκλογοδικείο.
Eφόσον γίνει δεκτή η συγκεκριμένη αίτηση θα βρεθούν στον αέρα συνολικά 15 βουλευτές από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ σε δέκα διαφορετικές εκλογικές περιφέρειες της χώρας.
Παράλληλα, θα προστεθούν πέντε αναπληρωματικοί βουλευτές στην Β’ Αθηνών από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ, τη Δημοκρατική Αριστερά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Ειδικότερα, με την ένστασή τους, οι δυο πολίτες στρέφονται κατά των βουλευτών Α. Ψυχάρη (ΝΔ- Α' Αθηνών), Πρ. Παυλόπουλου (ΝΔ- Α' Αθηνών), Ν. Μηταράκη (ΝΔ- Α' Αθηνών), Μαρίας Μπόλαρη (ΣΥΡΙΖΑ- Α' Αθηνών), Κ. Κατσαφάδου (ΝΔ- Α' Πειραιά), Αφροδίτης Σταμπούλη (ΣΥΡΙΖΑ- Σερρών), Χρ. Γκόκα (ΠΑΣΟΚ- Άρτας), Παναγιώτας Δριτσέλη (ΣΥΡΙΖΑ- Τρικάλων), Γ. Κυρίτση (Δημοκρατική Αριστερά- Τρικάλων), Παυλ. Σιούφα (ΝΔ- Καρδίτσας), Μαρίας Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ- Αιτωλοακαρνανίας), Α. Μαρίνου (ΝΔ- Ηλείας), Α. Κουτσούμπα (ΝΔ- Βοιωτίας), Ι. Καράμπελα (ΝΔ- Βοιωτίας) και Κ. Τριαντάφυλλου (ΠΑΣΟΚ- Χίου).
Επιπλέον, ζητούν να ανακηρυχθούν βουλευτές οι πέντε αναπληρωματικοί της Β' Αθήνας, και συγκεκριμένα από τη ΝΔ οι Ι. Παπαθανασίου και Παναγιώτα Ιακωβίδου, από τον ΣΥΡΙΖΑ η Ελένη Αυλωνίτου, από τη Δημοκρατική Αριστερά ο Δ. Χατζησωκράτης και από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Ι. Μανώλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου