Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της Βουλής και ο πόλεμος για μια θέση στα... έδρανα

Ολοκληρώθηκε η ορκωμοσία της νέας Βουλής, των 300 βουλευτών που εξελέγησαν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Της συνεδρίασης προέδρευσε ο κ. Γιάννης Τραγάκης.

Ωστόσο δεν έλειψαν κι αυτή τη φορά τα παρατράγουδα για ποιά έδρανα θα καταλάβουν τα κόμματα στο κοινοβούλιο.

Μεγάλο ζήτημα προέκυψε με το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας, καθώς αρχικά αρνήθηκε να ανέβει στα ορεινά της Βουλής και να παραχωρήσει τα μπροστινά έδρανα στη Δημοκρατική Αριστερά, η οποία μετέχει στη κυβέρνηση και κατέγραψε μεγαλύτερο ποσοστό από το ΚΚΕ στις 17 Ιουνίου.
Ωστόσο, μετά από έντονες διαβουλεύσεις ανάμεσα στους Αν. Κουράκη, Β. Οικονόμου και Σπ. Χαλβατζή που εκπροσωπούσαν τα τρία κόμματα, για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση το ΚΚΕ ανεβαίνει στα ορεινά της βουλής και θα καταλάβει τα έδρανα που κατείχαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στα μπροστινά έδρανα θα κάθεται και η ΔΗΜΑΡ.
Για πρώτη φορά στα μπροστινά έδρανα θα καθίσουν οι αρχηγοί τεσσάρων κομμάτων. Η Νέα Δημοκρατία  θα καταλάβει τα δύο πρώτα από τα δεξιά και πίσω της θα έχει του βουλευτές της Χρυσής Αυγής, δίπλα στην ΝΔ θα είναι το ΠΑΣΟΚ στο προτελευταίο έδρανο προς τα αριστερά θα είναι η ΔΗΜΑΡ και εκεί που καθόταν το ΚΚΕ θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου