Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος: «Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό

Picture 0 for Στην αντεπίθεση ο Βενιζέλος: «Πέμπτη φάλαγγα» μέσα στο ΠΑΣΟΚ
.....στον απόηχο της δήλωσης αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος, με πιο πρόσφατη του υφυπουργού Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.
Στην αντεπίθεση περνάει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας στα περί αλλαγής ηγεσίας του κόμματος, που θέτουν τις τελευταίες ημέρες τα λεγόμενα «παπανδρεϊκά» στελέχη του Κινήματος, μετά το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.
Ο κ. Βενιζέλος κάνει λόγο για πέμπτη φάλαγγα εντός του κόμματος, ενώ στέλνει μήνυμα προς τους υποψηφίους προς υπουργοποίηση, λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί κανέναν εκβιασμό ενόψει του ανασχηματισμού.
«Υπήρχε και πέμπτη φάλαγγα σε αυτούς που δηλώνουν ότι ανήκουν στην παράταξη. Και η αδράνεια είναι πέμπτη φάλαγγα, και κυρίως η συνειδητή υπονόμευση», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μιλώντας σε εκδήλωση για τον απολογισμό της Ελιάς στις ευρωεκλογές.
Σε ό,τι αφορά τα περί αλλαγής ηγεσίας, υπογράμμισε πως «υπάρχει θέμα ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, ούτε εγώ είμαι ευχαριστημένος. Υπάρχει θέμα ηγεσίας, αλλά η ηγεσία είναι συλλογική υπόθεση. Χρειάζομαι να πω αυθεντικά και χωρίς σκοπιμότητες την γνώμη μου για το πώς πορεύτηκε η παράταξη. Αυτό θα ξεκινήσει μέσα στη συνεδριακή διαδικασία του ΠΑΣΟΚ».
«Δεν θα δεχτώ εκβιασμό άμεσο η έμμεσο για τον ανασχηματισμό, κανείς δεν θα αποφύγει την αξιολόγηση» ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στον απόηχο της δήλωσης αμφισβήτησης από στελέχη του κόμματος, με πιο πρόσφατη του υφυπουργού Παιδείας Σιμεών Κεδίκογλου.
«Πρέπει να επικαιροποιήσουμε την προγραμματική συμφωνία και να φτιάξουμε το καλύτερο κυβερνητικό σχήμα» υπογράμμισε.
Σε ό,τι αφορά τις διεργασίες για την κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος είπε πως στόχος του είναι να συγκροτηθεί η κεντροαριστερά με κορμό το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να διεκδικήσει καθαρά την τρίτη θέση. «Είναι θέμα τιμής να μη πάρει το νεοναζιστικό κόμμα την τρίτη θέση στις εκλογές» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αχνοφαίνεται μια συζήτηση για τις σχέσεις ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Εγώ έχω προτείνει τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση το 2012 και στη συνεχεία στην εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης» τόνισε, ενώ απαντώντας σε όσους λένε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει ουρά της ΝΔ, είπε: «Δεν έχουμε εταιρική σχέση με τη ΝΔ ποιος τα λεει αυτά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου