Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Τι συζήτησαν επί 40 λεπτά Ντόρα και Σαμαράς στο πατρικό του Πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη;



Πέπλο μυστηρίου» «καλύπτει» τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Ντόρα Μπακογιάννη, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού, στην οδό Μουρούζη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση, που άρχισε στις 12.30 μ.μ. και κράτησε 40 λεπτά, έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Πρωθυπουργός εξέταζε σοβαρά το ενδεχόμενο να προταθεί η θέση του Υπουργού Οικονομικών στην κυρία Μπακογιάννη.

Οι δυο πολιτικοί συναντήθηκαν και συνομίλησαν ανοικτά και χωρίς ενδιάμεσους μετά από δυο χρόνια. Πριν από τη σημερινή συνάντηση, είχαν συνομιλήσει για τελευταία φορά λίγο μετά τις εκλογές του Μαΐου του 2012, ανάμεσα στις δύο εκλογικές αναμετρήσεις του 2012,  χρονικό σημείο κατά το οποίο οι δυο τους συμφώνησαν να συμμαχήσουν ενόψει της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου, οπότε και η ΝΔ επικράτησε.
Η Δημοκρατική Συμμαχία απέτυχε τον Μάιο του 2012 να συγκεντρώσει το 3% και να εισέλθει στη Βουλή. Τότε θεωρήθηκε ότι η στήριξη της κυρίας Μπακογιάννη ήταν αναγκαία για τη ΝΔ ώστε να σταλεί και στην κομματική και κοινωνική βάση της κεντροδεξιάς το μήνυμα της ενότητας της παράταξης.
«Έχουμε να μιλήσουμε δυο χρόνια»  είχε πει  πρόσφατα η κυρία Μπακογιάννη  ενώ είχε προσθέσει,  μόλις τρεις εβδομάδες πριν από τον πρώτο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών. Η βουλευτής Επικρατείας και πρώην υπουργός χαρακτήρισε, μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha, « τη ΝΔ ένα μικρό κόμμα που δεν έχει καμία σχέση με τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη που γνώρισα εγώ», προκαλώντας τότε σεισμό στο εσωτερικό της "γαλάζιας" παράταξης, ενδιαφέρεται για να οριστεί επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. 

Στη συνάντηση κύκλοι του Μαχίμου προσδίδουν  μεγάλη σημασία, καθώς η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς είχαν τυπικές σχέσεις τα τελευταία χρόνια και μάλιστα οι συναντήσεις τους ήταν μόνο δημόσιες, σε διάφορες εκδηλώσεις.  

Σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες ο βασικός λόγος της σημερινής συνάντησης είναι η επιλογή της θέλησης του Πρωθυπουργού να κάνει την  κ. Μπακογιάννη  Υπουργού Οικονομικών ή να γίνει  επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή κάτι που θέλει η ίδια το τι από τα δύο θα γίνει θα δούμε την Δευτέρα.
Η κυρία Μπακογιάννη και ο κ. Σαμαράς είχαν  απλά τυπικές σχέσεις, αλλά το μεσημέρι της Παρασκευής επιχειρήθηκε να γυρίσουν σελίδα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου