Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Με Ανοικτή Επιστολή ο Στέφανος Μπασινάς καταγγέλλει ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ για την λειτουργία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ

Ως  τακτικό μέλος της Διοίκησης του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ,  εκπρόσωπος της Συνδικαλιστικής Παράταξης ΕΜΕΙΣ, θα ήθελα να επισημάνω τα εξής: 
  • Από την αρχή της λειτουργίας του με την καινούργια Διοίκηση που ξεκίνησε από τον Ιανουάριο του 2014 η όλη λειτουργία του είναι αντικαταστατική. 
  • Η δημιουργία του Προεδρείου προήλθε με  απευθείας ανάθεση και όχι έπειτα από συνεδρίαση όλου του Διοικητικού Συμβουλίου.

  • Οι συνεδριάσεις γίνονται κατά το δοκούν από το Προεδρείο του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ  και όχι όποτε προβλέπει το καταστατικό του.
  • Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν δίνονται σε εύλογο χρονικό διάστημα νωρίτερα για επεξεργασία για τα πολύ σοβαρά θέματα αλλά μόνο λίγο πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Δ.Σ. και αυτά περιληπτικότατα και αποσπασματικά.
  • Από την αρχή του χρόνου το Δ.Σ. έχει συνεδριάσει μόνο μια φορά και τα θέματα που έπρεπε να εγκριθούν μεταξύ άλλων ήταν και προγράμματα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ και οι αποφάσεις από ότι κατάλαβα ήταν προειλημμένες.

Το ίδιο φαίνεται ότι θα γίνει και την Πέμπτη 5/6/2014, όπου καλέστηκα να παραστώ σε Δ.Σ. του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ χωρίς πάλι να λάβω γνώση γραπτώς των θεμάτων που θα τεθούν προς έγκριση.

Από ότι πληροφορήθηκα τηλεφωνικά από την γραμματεία του ΙΝ.Ε/ΓΣΕΕ  ένα από τα θέματα που θα τεθούν προς  έγκριση, είναι η αντικατάσταση   του κ. ΣΑΒΒΑ ΡΟΜΠΟΛΗ, επιστημονικού  συνεργάτη του ΙΝ.Ε/Γ.Σ.Ε.Ε.

Και σε αυτό το θέμα προχωρούν σε απευθείας  ανάθεση και η μόνη αντιπαράθεση είναι ανάμεσα σε ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ σε ποιόν θα αναθέσουν το  ρόλο του επιστημονικού Διευθυντή - ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ.

Η θέση μου και η θέση της παράταξης του ΕΜΕΙΣ,  είναι όπως εκφράστηκε και στο προηγούμενο Δ.Σ., ότι πρέπει  να προχωρήσουμε σε πρόσκληση ενδιαφέροντος και να εγκριθεί ο  Άριστος και όχι ο ΑΡΕΣΤΟΣ.

Ο ρόλος του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι σοβαρότατος και θα πρέπει να τον προστατέψουμε με κάθε τρόπο χωρίς να αφήνεται σε κανέναν το παραμικρό στίγμα αμφισβήτησής του.

  Η συλλογική και η καταστατική λειτουργία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι υποχρέωση όλων μας και  όχι λειτουργία του τύπου «αποφασίζομε και διατάσσομε».

   Κατόπιν τούτου δεν θα παραστώ στη συνεδρίαση του Δ.Σ. την Πέμπτη 5/6/2014, εμμένοντας στην καταστατική και Συλλογική λειτουργία του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ



                              Το μέλος της Διοίκησης. του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ





                                           ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΜΠΑΣΙΝΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου