Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης, στη Χαλκίδα.

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου με επιτυχία η πολιτική εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων της Αριστερής Παρέμβασης στη Χαλκίδα. Το πολιτικό πλαίσιο παρουσίασαν ο υπ. περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Βασίλης Ζούμπος, ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Χρήστος Δουλγεράκης και ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Χρόνης Βάρσος.
Οι υποψήφιοι της Αριστερής Παρέμβασης τόνισαν την άμεση ανάγκη για τη δημιουργία ενός εργατικού-λαϊκού μετώπου ρήξης και ανατροπής με αίτημα την ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης, την ακύρωση των μνημονίων, τη μονομερή διαγραφή του επαχθούς και τοκογλυφικού χρέους, την έξοδο της χώρας από το οικονομικό και κοινωνικό σφαγείο της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εθνικοποίηση των τραπεζών, ως αναγκαία αφετηριακά βήματα για τη βραχυπρόθεσμη επιβίωση του λαού.
Οι ομιλητές υπογράμμισαν πως οι μεγάλες αυτές πολιτικές ανατροπές είναι ο μόνος τρόπος για την υλοποίηση μιας οικονομικής πολιτικής που θα υπηρετεί τις εργατικές και λαϊκές ανάγκες, για να βρουν δουλειά οι άνεργοι, για να σταματήσει η εγκατάλειψη της υπαίθρου, για να χρηματοδοτηθούν με τα απαραίτητα κονδύλια οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, για να σταματήσει η μετανάστευση των νέων στα σκλαβοπάζαρα του εξωτερικού, για να υπάρξει επανεκκίνηση του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα της οικονομίας, για να μπορέσει να ζήσει ο λαός μια αξιοβίωτη ζωή.
Ο υπ. αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Χρήστος Δουλγεράκης, γιατρός στο επάγγελμα, επεσήμανε πως αυτές οι αναγκαίες ανατροπές μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με τη μαζική και αποφασιστική κινητοποίηση του κόσμου, όπως εκείνη των κατοίκων της Κύμης τον Ιούλιο του 2013, η οποία συσπείρωσε 2.500 ανθρώπους και απέτρεψε τη μετατροπή του Νοσοκομείου της Κύμης σε Κέντρο Υγείας, ματαιώνοντας τα σχέδια της μνημονιακής κυβέρνησης και της τρόικα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου