Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Έβρεξε…σοβάδες στο Αγροτικό Ιατρείο της Αγίας Άννας

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Γιώτα Περήφανου
Νάνσυ Καπελαρή
Αφημένο στη μοίρα του μέχρι να καταρρεύσει είναι το κτίριο που στεγάζει το Αγροτικό Ιατρείο της Αγίας Άννας στη Βόρεια Εύβοια.
Μετά από πολλές καταγγελίες για την κατάσταση του κτιρίου βρεθήκαμε στην Αγία Άννα όπου και καταγράψαμε σοκαριστικές εικόνες καθώς ο χώρος έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο. Γιατρός και ασθενείς κινδυνεύουν κάθε στιγμή και λεπτό από πτώση σοβάδων....

Το ένα από τα δυο εξεταστήρια είναι εντελώς ακατάλληλο για χρήση καθώς ένα τεράστιο κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το ταβάνι και από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα.  Παντού η μυρωδιά της μούχλας από τους γεμάτους υγρασία τοίχους είναι έντονη ακόμη και στην αίθουσα αναμονής των ασθενών και με το ζόρι μπορεί να σταθεί κάποιος από τη δυσοσμία. Ξεφτισμένοι και φουσκωμένοι τοίχοι στο σύνολο του χώρου (στην αίθουσα αναμονής και στο δεύτερο εξεταστήριο), καρέκλες και καναπές μέσα στη σκόνη. Εικόνα εγκατάλειψης παντού!
Αν και έχουν γίνει αναφορές στις τοπικές αρχές, παρά τις μικροεπεμβάσεις συντήρησης δεν έχει δοθεί ακόμη οριστική λύση για απομάκρυνση του Ιατρείου σε άλλο χώρο έστω προσωρινά και μέχρι να γίνουν οι αναγκαίες επισκευές στο κτίριο.
Στον εξωτερικό χώρο οι πόρτες και τα παράθυρα είναι φθαρμένα ενώ, όπως μας πληροφόρησαν κάποιοι από τους ασθενείς, ελάχιστες φορές εμφανίζεται υπεύθυνος καθαριότητας.
Σε τηλεφωνική μας επικοινωνία με τον Αντιδήμαρχο της Δημοτικής Ενότητας Νηλέως Κώστα Παπαντωνίου ενημερωθήκαμε πως η Δημοτική Αρχή Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο κτίριο και προτίθεται να κάνει τις απαραίτητες επισκευές στο σύνολο του χώρου όταν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.
Επεσήμανε, επίσης, πως η μεταστέγαση του Ιατρείου σε άλλο χώρο στην Αγία Άννα, όπου να είναι δυνατή η πρόσβαση των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας, κρίνεται αναγκαία αλλά θα πρέπει να παρθεί απόφαση για εύρεση του κατάλληλου χώρου.
Ο κ. Παπαντωνίου, ενώ τον περιμέναμε στο Αγροτικό Ιατρείο, δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί αλλά δεσμεύτηκε πως το θέμα θα επιλυθεί σύντομα. Τόνισε πως υπάρχει πρόβλημα σε όλο το κτίριο και χρειάζεται γενική ανακαίνιση και επισκευή.
Μέχρι τότε όμως, απαντήσαμε εμείς, τόσο ο γιατρός όσο και οι ασθενείς μπαίνουν στο κτίριο με το φόβο μην τυχόν και καταρρεύσει ολοκληρωτικά η οροφή.
Την επόμενη ημέρα μετά το ρεπορτάζ, σύμφωνα με πληροφορίες, κατέφθασε, ως δια μαγείας, συνεργείο του Δήμου όπου προχώρησε σε κάποιες επισκευές συντήρησης και καθαρισμό του χώρου.
Ο φακός μας είχε προλάβει, όμως, να καταγράψει τις εικόνες ντροπής.
Αναμένεται οσονούπω επίσκεψη και του Δημάρχου Ανέστη Ψαρρού στο χώρο.
Διερωτόμαστε αν η δημοσιογραφική κάμερα δεν είχε απαθανατίσει αυτές τις εικόνες θα είχαν κινητοποιηθεί έτσι οι αρχές;
Οι σοβάδες δεν έπεσαν τώρα αλλά εδώ και καιρό…
Δεν θα έπρεπε να υπάρχει έλεγχος από τους αρμόδιους φορείς ανά τακτά χρονικά διαστήματα;
Φεύγοντας από το Αγροτικό Ιατρείο της Αγίας Άννας χαριτολογώντας κάτοικος της περιοχής μας είπε ότι την επόμενη φορά που θα επισκεφθούμε το ιατρείο θα τρίβουμε τα μάτια μας. Είναι βλέπετε και οι εκλογές στη μέση και πολλά προεκλογικά θαύματα συνήθως συμβαίνουν…
ΕΙΚΟΝΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΣΤΟ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΤΗΣ 
ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑ




































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου