Παρασκευή 4 Απριλίου 2014

Οι θέσεις του συνδιασμού "Αλλιώς" για τον τουρισμό



Σκοπός μας είναι ο Τουρισμός να γίνει πρωταγωνιστής στην Οικονομική Ανάπτυξη της Περιοχής.
Στοχεύουμε στην αύξηση της τουριστικής κίνησης όχι μόνο για την επιμήκυνση της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου, αλλά για να έχουμε επισκέπτες όλο το χρόνο.
Αυτό μπορεί να γίνει μόνο με την εκμετάλλευση κάθε πόρου και συγκριτικού πλεονεκτήματος της περιοχής μας, ώστε να αναπτύξουμε όλες τις δυνατές μορφές τουρισμού.

Στόχος μας, η διασύνδεση του τουρισμού με την ντόπια παραγωγή και η ανάπτυξη όλων των επαγγελμάτων μέσω της τουριστικής δραστηριότητας.

Η δραστηριοποίηση του Δήμου για την επίτευξη αυτών των στόχων θα γίνει με βάση ένα ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, που στηρίζεται στο δίπτυχο:

  • ΜΕΛΕΤΗ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΩΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ
  • ΠΡΟΩΘΗΣΗ & ΠΡΟΒΟΛΗ

Συντάσσουμε επιτέλους μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ανάδειξη των τουριστικών πόρων της περιοχής. Στη συνέχεια, συνδέουμε τα πλεονεκτήματα που έχουν εντοπιστεί από την μελέτη ανάδειξης με την αντίστοιχη αγορά, μέσω ενός προγράμματος προώθησης και προβολής. Δηλαδή, εντοπίζουμε τι προσφέρουμε ως περιοχή και ποιοι άνθρωποι ενδιαφέρονται για αυτό. Σε αυτούς στρέφουμε την διαφήμιση μας και τους κάνουμε τελικά επισκέπτες μας.
Μέχρι σήμερα, τα προγράμματα των συνδυασμών είναι απλές εκθέσεις ιδεών και μεγαλοστομίες για δήθεν έργα που εξυπηρετούν την τουριστική ανάδειξη. Πρέπει να αποφύγουμε αυτό που μέχρι τώρα συμβαίνει, δηλαδή τις αναποτελεσματικές, τμηματικές, αποσπασματικές, ασύνδετες και πολυδάπανες ενέργειες.
Για την υλοποίηση του παραπάνω Στρατηγικού Πλάνου, προσλαμβάνεται ειδικός σύμβουλος για θέματα τουρισμού, στη θέση του ενός εκ των δύο συμβούλων που προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» και στρέφουμε δημοτικούς, δημόσιους, ευρωπαϊκούς και ιδιωτικούς πόρους στην επίτευξη των παραπάνω στόχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου