Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Άλλο το σκι τη «λευκή εβδομάδα» κι άλλο το καθημερινό… ξεσκί


Όλγα Κεφαλογιάννη και Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, άφησαν για λίγο τις δουλειές και τους και μαζί με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων έκαναν σύσκεψη για να δουν πώς θα εφαρμοστεί η «λευκή εβδομάδα» και στην Ελλάδα. Για το θέμα είχαμε γράψει σχετικά τονίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν να διακόψουν την εκπαιδευτική διαδικασία προκειμένου να πάει ο κόσμος για σκι. Είναι ανόητο και το γεγονός ότι αποφασίζεις διακοπές ενδιάμεσα των Χριστουγέννων και του Πάσχα και δεν καταλαβαίνεις ότι ο ελληνικός λαός δεν πάει διακοπές επειδή δεν έχει χρήματα, όχι γιατί δεν έχει χρόνο.
Κι όμως, συνεχίζοντας το κωμειδύλλιο δύο υπουργοί ασχολήθηκαν με ένα θέμα που μόνο γέλιο προκαλεί στον ελληνικό λαό όταν το ακούει.
Δεν ακούνε ούτε τους γονείς που λένε ότι δεν έχουν που να αφήσουν τα παιδιά τους και τους εκπαιδευτικούς που τονίζουν ότι δε μπορεί να κόβονται οι εκδρομές σε θέατρα, εργαστήρια και μουσεία προκειμένου να αντικατασταθούν με… σκι.
Μέχρι την Παρασκευή θα περιμένουμε με αγωνία από το στόμα της… κ. Κεφαλογιάννη να μας πει τι τελικά αποφάσισε η κυβέρνηση, η οποία προσανατολίζεται για διήμερο λουκέτο στα σχολεία που θα κολλήσει με την Καθαρά Δευτέρα. Κι έτσι νομίζουν ότι θα ενισχύσουν τον εσωτερικό τουρισμό. Κι έτσι πιστεύουν στην κυβέρνηση ότι κάνουν το χρέος τους για αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας.
Λύθηκαν τα προβλήματα της Παιδείας, που ακόμη δεν ξέρουν οι μαθητές πώς και πότε θα γίνουν οι αλλαγές στις Πανελλαδικές.
Λύθηκαν τα προβλήματα στα Πανεπιστήμια που ήταν τρεις μήνες κλειστά και κάνουν μαθήματα – παρωδία.
Λύθηκαν τα προβλήματα μέσα στα σχολεία με τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που έχουν μετατρέψει τις σχολικές μονάδες σε πάρκινγκ παιδιών.
Έλυσε η κ. Κεφαλογιάννη τα προβλήματα στον τουρισμό με τους μισθούς πείνας, την υποαπασχόληση, τις «μαύρες» προσλήψεις αλλοδαπών.
Έλυσε τα προβλήματα με τα δεκάδες ξενοδοχεία που υπολειτουργούν ή βάζουν λουκέτο.
Έλυσε η κυβέρνηση τα οικονομικά προβλήματα των Ελλήνων που δεν έχουν να πληρώσουν τη δόση του δανείου τους, αλλά θα κάνουν ουρές για να εξασφαλίσουν ένα δωμάτιο σε κάποιο ελληνικό σαλέ ή θα τρέχουν να αγοράσουν πέδιλα του σκι. Διότι άλλο το καθημερινό… ξεσκί κι άλλο το σκι της κυβέρνησης στη «λευκή εβδομάδα».
Και ύστερα αναρωτιόμαστε γιατί κάποιοι έχουν «μαύρα μεσάνυχτα». Μα ακριβώς διότι κάποιες σκαρφίζονται «λευκές ημέρες».
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου