Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Στάθης Μπούκουρας

Προφυλακιστέος κρίθηκε αργά το απόγευμα της Κυριακής ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Στάθης Μπούκουρας, έπειτα από μαραθώνια κατάθεση, η οποία διήρκεσε επτά ώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες το σκεπτικό των ανακριτών, ήταν ότι το απολογητικό υπόμνημα παρουσίαζε ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο από αυτό που πραγματικά είναι.

Τι υποστήριξε στο απολογητικό του υπόμνημα

Σημειώνεται ότι στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε ο βουλευτής, κράτησε αποστάσεις σε σχέση με τους υπόλοιπους συναδέλφους του. Φέρεται να δήλωσε  κατηγορηματικά αθώος και ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους, ενώ απεκδύεται κάθε ρατσιστική ιδεολογία με βασικό επιχείρημα ότι στην επιχείρησή του απασχολεί αλλοδαπούς μετανάστες.
Δήλωσε απλός υποστηρικτής της ΧΑ από το 2012 (πριν ανήκε στο ΠαΣοΚ και σημειώνει ότι είχε κατέλθει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου με το ψηφοδέλτιο Παχατουρίδη που είχε την υποστήριξη της ΝΔ).
Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι έγινε υποστηρικτής της ΧΑ όταν αυτή είχε γίνει πολιτικό κόμμα και συγκεκριμένα «όταν δε, οι πολιτικές θέσεις της δεν είχαν την ιδεολογική κατεύθυνση κατά τα πρότυπα του Adolf Hitler» δεδομένου ότι το κόμμα διαθέτει μονοπρόσωπο όργανο, αρχηγό δηλαδή όπως όλα τα πολιτικά κόμματα.
Τόνισε παράλληλα πως δεν είχε ποτέ καμία στρατιωτική εκπαίδευση αλλά ούτε και τη δυνατότητα να δίνει κομματικές εντολές στον νομό που είχε εκλεγεί, στην Κορινθία. «Βάλλομαι μόνο και μόνο επειδή είμαι βουλευτής της Χρυσής Αυγής στο πλαίσιο μιας τεράστιας επικοινωνιακής εκστρατείας» υπογράμμισε.

Κούγιας: «Καταρρέει η δικαιοσύνη»

«Δεν μπορεί να γίνεται πολιτική μέσα από τη δικαιοσύνη. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», τόνισε σε δήλωσή του ο συνήγορος του βουλευτή Αλέξης Κούγιας. «Εύχομαι αυτό να μη σημαίνει την κατάρρευση της δημοκρατίας. Όταν καταρρέει η δικαιοσύνη καταρρέουν τα πάντα. Σέβομαι την απόφαση αλλά είμαι υποχρεωμένος να τα πω» τόνισε και συνέχισε: «Φαίνεται πως εδώ δεν ισχύει ό,τι για άλλες υποθέσεις. Υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις.  Οι ανακρίτριες μας είπαν την απόφαση χωρίς καν να μας κοιτάξουν στα μάτια».
Σε ό,τι αφορά στην απολογία του Στάθη Μπούκουρα ο κ. Κούγιας τόνισε: «Ρωτήθηκε για άλλους ανθρώπους, άσχετα αδικήματα, όπου μετείχαν άλλα μέλη της Χρυσής Αυγής. Μόνο τέσσερις φορές έχει πάει στα γραφεία της οργάνωσης. Επί της ουσίας δεν του έγινε κανένα ερώτημα. Θεωρώ τη διαδικασία ατυχή, είναι βέβαιο ότι θα απαλλαγεί στο δικαστήριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου