Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Πανελλαδική απεργία εμποροϋπαλλήλων την Κυριακή. Ποτέ Δουλειά την Κυριακή!!!


Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία στον κλάδο του εμπορίου αποφάσισε η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων για την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, αντιδρώντας στο «μνημονιακό αντεργατικό κατασκεύασμα του Ν. 4177/13, που καταργεί το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας».
Όπως επισημαίνει η ΟΙΥΕ σε σχετική ανακοίνωση «παρά την επίμονη προπαγάνδα του Υπουργείου Ανάπτυξης, που αναπαράγεται από τα μνημονιακά μιντιακά κατεστημένα ότι, δήθεν το κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων (μαζί με το καινούριο ‘φρούτο’ της ‘λευκής νύχτας’) τόνωσε την αγορά και αύξησε το τζίρο, η αλήθεια είναι διαφορετική».

«Η συντριπτική πλειοψηφία των καταστημάτων που ‘δοκίμασαν’ τις Κυριακές δεν κατάφερε να καλύψει ούτε τα βασικά έξοδα λειτουργίας. Ο κόσμος βγήκε για βόλτα και όχι ψώνια», τονίζει στη συνέχεια η Ομοσπονδία, καταγγέλλοντας ότι «χιλιάδες εργαζόμενοι που εξαναγκάστηκαν να εργαστούν τις Κυριακές, ούτε ρεπό πήραν ούτε πληρώθηκαν».
«Αυτή τη στιγμή, χιλιάδες εργαζόμενοι στο εμπόριο είναι απλήρωτοι για πάνω από έξι μήνες. Η εκ περιτροπής εργασία των 2-3 ημερών την εβδομάδα έχει γενικευτεί. Οι νέοι που απασχολούνται με 4ωρο δεν παίρνουν πάνω από 250 ευρώ το μήνα. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα του εμπορίου σήμερα», προσθέτει.
Τέλος, καλεί τους εργαζόμενους στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής στο Σύνταγμα και στις κατά τόπους αγωνιστικές συγκεντρώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου