Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Πολιτικό εμπάργκο στη ΔΤ από την αντιπολίτευση


Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης είχαν χθες εκπρόσωποι των εργαζομένων της
ΕΡΤ, στη διάρκεια των οποίων έλαβαν διαβεβαίωση ότι η αντιπολίτευση έχει κηρύξει εμπάργκο στη ΔΤ.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Τσίπρας, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένος, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φ.Κουβέλης και ο γγ του ΚΚΕ Δ.Κουτσούμπας δήλωσαν ότι δεν αναγνωρίζουν τη «ΔΤ», ότι δεν πρόκειται να συμμετέχουν εκπρόσωποι των κομμάτων στα τηλεοπτικά πάνελ του καναλιού ενώ εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ.
Τις συναντήσεις επεδίωξαν και προγραμμάτισαν οι εργαζόμενοι της ΕΤ3 στη Θεσσαλονίκη, ενόψει και της 78ης Διεθνούς Έκθεσης. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ3 Χρήστος Γιαννούλης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, Ελευθερία Φαραντάκη και Κυριακή Μάλαμα, με την παρουσία των συναδέλφων τους από τη ΝΕΤ Μάχη Νικολάρα και Νίκο Τσιμπίδα ενημέρωσαν τους αρχηγούς των κομμάτων της Αντιπολίτευσης για την πορεία του αγώνα κατά του μαύρου της ΕΡΤ, τη σαφή αποδοκιμασία του μεταβατικού μορφώματος της λεγόμενης «Δημόσιας Τηλεόρασης», της διάτρητης και έωλης δήθεν προκήρυξης για την επιλογή προσωπικού, καθώς και τον απόλυτο αποκλεισμό της Δ.Τ. με τη ΜΗ παρουσία βουλευτών και στελεχών από τα τέσσερα κόμματα της μείζονος και ελάσσονος αντιπολίτευσης.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, παρουσία του Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα και του Εκπροσώπου Τύπου Πάνου Σκουρλέτη, χαρακτήρισε τη Δ.Τ. μόρφωμα που δεν αναγνωρίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας ότι η πολιτική θέση του κόμματος εκφράζεται με την επιστροφή στο Θεσμικό πλαίσιο της ΕΡΤ και την αναδιοργάνωσή της, χωρίς τις αδυναμίες και τις παθογένειες τόσο του παρελθόντος, όσο και του παρόντος με τη σύσταση του κυβερνητικού μορφώματος της Δ.Τ. Είναι σαφές επισήμανε ο Αλέξης Τσίπρας  ότι «οι βουλευτές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν συμμετέχουν και δεν νομιμοποιούν με την παρουσία τους την καρικατούρα της Δ.Τ.».
Ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος τόνισε: «συναντηθήκαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3, η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, ο Γιάννης Δημαράς και συζητήσαμε με τους εργαζόμενους της ΕΤ3. Λέω εργαζόμενους της ΕΤ3, διότι εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θεωρούμε ότι συνεχίζουν να είναι εργαζόμενοι. Οι απολύσεις είναι παράνομες, δεν έχουν επιδοθεί ως όφειλαν και αυτό το μόρφωμα το οποίο παρουσιάζεται ως Δημόσια Τηλεόραση από εμάς τουλάχιστον, δεν είναι νόμιμο. Συζητήσαμε τα θέματα που έχουν προκύψει και ανακοινώσαμε τις αποφάσεις μας για τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν τη μετάδοση από το μόρφωμα της Δημόσιας Τηλεόρασης που λειτουργεί ουσιαστικά σαν ένας μηχανισμός του κλεισίματος του ματιού προς εργαζόμενους στην ΕΡΤ να κάνουν αίτηση μετάνοιας, αίτηση μετάνοιας που προβλέπεται μόνο από ολοκληρωτικά καθεστώτα σαν το σημερινό. Ζητήσαμε από τους δημοσιογράφους, αλλά και τους τεχνικούς, τη στήριξή τους για να μεταδοθεί από την ΕΤ3, από το κανάλι για το οποίο έχουν και την ευθύνη της περιουσίας του και της λειτουργίας του οι εργαζόμενοι της ΕΤ3, να μεταδοθεί και η συνέντευξη τύπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αλλά και η ομιλία στο Βελλίδειο. Θα είμαστε στη Θεσσαλονίκη, θα επισκεφθούμε τους εργαζόμενους της ΕΤ3 στα γραφεία τους, στο «σπίτι τους» και από εκεί και πέρα θα κάνουμε τις δηλώσεις ως οφείλουμε και βεβαίως, όχι ως κλέφτες».
Ο πρόεδρος της  Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης  αποδοκίμασε τη δημιουργία της κατ΄ ευφημισμό Δημόσιας Τηλεόρασης και δημοσιοποίησε  την απόφαση του κόμματός του να μη συμμετέχουν τα μέλη της ΔΗΜΑΡ στις ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ. .
Ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τη στήριξή του στον αγώνα των  εργαζομένων στην ΕΡΤ και στην ΕΡΤ3,  που εντάσσεται και δεν είναι αποκομμένος από το συνολικότερο αγώνα του λαϊκού κινήματος  για την ανατροπή των καταστροφικών πολιτικών της κυβέρνησης . Ξεκαθάρισε ότι και το ΚΚΕ δεν θα ανταποκριθεί σε πιθανή πρόσκλησή στελεχών του σε ενημερωτικές εκπομπές της Δ.Τ.
Τέλος, οι τέσσερις πολιτικοί αρχηγοί αποδέχθηκαν την πρόσκληση των εργαζομένων της ΕΡΤ3 να επισκεφθούν τις εγκαταστάσεις , όπου παράγεται τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη, στη διάρκεια της Δ.Ε.Θ..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου