Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν ή θέλουν το καινούργιο


Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι «συνιστώσες» του εκπροσωπούν όλες εκείνες τις εμμονές και τις ιδεοληψίες που έφεραν τη χώρα στο σημερινό τέλμα. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες ευθύνες.
Αλλά όλοι μαζί, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, έκαναν την Ελλάδα, χώρα χωρίς επενδύσεις, χωρίς ανταγωνιστικότητα, χωρίς ευκαιρίες, χωρίς σύγχρονη επιχειρηματικότητα, χωρίς σύγχρονη έρευνα.
Εμείς δεν ισοπεδώνουμε τους αντιπάλους μας όπως συχνά κάνουν εκείνοι. Δεν αδικούμε κανένα. Αλλά και δεν χαριζόμαστε σε κανένα.
Δεν έχουμε εμπάθεια εναντίον οποιουδήποτε. Αλλά έχουμε πάθος με την Ελλάδα.
Δεν αδικούμε κανένα. Δεν λέμε τίποτε παραπάνω από την αλήθεια. Κι η αλήθεια είναι σκληρή. Αλλά είναι ώρα να την πούμε:
Μπορεί το ΚΚΕ, για παράδειγμα, να μην χάιδευε τους κουκουλοφόρους. Αλλά παρέλυε τη χώρα, παρέλυε τα λιμάνια, παρέλυε τον τουρισμό, παρέλυε την οικονομική ζωή. Έδιωχνε επιχειρήσεις. Έδιωχνε επενδύσεις. Δέστε τι κάνει σήμερα με τη Χαλυβουργική. Όπου έχει παραλύσει μια μεγάλη σύγχρονη βιομηχανία. Κι έχει φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες εργαζόμενους. Αυτό είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
Από την άλλη πλευρά, ας μας πει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν ήταν μαζί με το ΚΚΕ στο κλείσιμο των λιμανιών. Γιατί μπορεί να μην έκλεινε λιμάνια, αλλά πρωταγωνιστούσε στις καθημερινές διαδηλώσεις, όπου λίγες δεκάδες άτομα παραλύουν την ζωή της πόλης και προκαλούν απόγνωση σε εκατοντάδες χιλιάδες συμπολιτών τους. Και χάιδευε τους κουκουλοφόρους, προστάτευε τους λαθρομετανάστες, προστάτευε το παραεμπόριο και θέλει να δώσει άσυλο σε εκατομμύρια λαθρομετανάστες, θέλει να δώσει επίδομα ανεργίας και μάλιστα απεριόριστο σε όλους τους λαθρομετανάστες. Θέλει να αφοπλίσει την αστυνομία, θέλει να διαλύσει το στρατό. Όλα αυτά δεν είναι το «καινούργιο». Είναι το παλιό που πρέπει να τελειώσει.
  * Είναι ψέμα ότι εκπροσωπούν μια «διαφορετική πολιτική». Εκπροσωπούν την πλήρη απουσία πολιτικής.
  * Είναι ψέμα κι αυτό που ισχυρίζονται: ότι ακόμα κι αν καταγγείλουν μονομερώς τη δανειακή σύμβαση, οι δανειστές μας θα συνεχίσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις μας. Κι όταν οι ξένοι αντιδράσουν, εμείς θα πάψουμε να πληρώνουμε τις δόσεις των δανείων μας. Ξεχνούν όμως, ότι τις δόσεις αυτές τις πληρώνουμε με τα χρήματα που οι ξένοι μας δίνουν!
* Είναι ψέμα ακόμα, αυτό που λένε – γιατί το λένε κι αυτό διάφορες «συνιστώσες» του ΣΥΡΙΖΑ – ότι έξοδος από το ευρώ κι επιστροφή στη δραχμή δεν θα είναι και τόσο φοβερό πράγμα:
Η αλήθεια είναι η ακριβώς αντίθετη: Επιστροφή στη δραχμή σημαίνει ότι τα εισοδήματα οι περιουσίες και οι καταθέσεις θα μειωθούν σε λίγες μέρες τουλάχιστον στο μισό! Γιατί η νέα δραχμή θα υποτιμηθεί τουλάχιστον κατά 50%.

* Είναι ψέμα ακόμα, ότι η παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ έχει καταστήσει πιο «ελαστικές» τις θέσεις των δανειστών μας.
Εγώ πρώτος διαφώνησα με το Μνημόνιο και τη συνταγή του. Που το ΠΑΣΟΚ θεωρούσε μονόδρομο σωτηρίας για τη χώρα.

 ANd9GcSBQ4NVSRb7tQfS5U98tDCzZQkpROGnsQumsdVCqrD5KsYuj56Yfw
Γραφείο Τύπου
ΝΟ.Δ.Ε ΕΥΒΟΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου