Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

Τσίπρας: Παπαδήμος-Ταμβακάκης κίνδυνος για την χώρα

Επίθεση τόσο κατά του τέως πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, όσο και κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας, Απόστολου Ταμβακάκη, εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρας.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως ο «μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την Ελλάδα και το λαό μας, μεγαλύτερος εχθρός και κίνδυνος για την σταθερότητα της οικονομίας μας δεν είναι οι εταίροι, αλλά εγχώριες δυνάμεις που βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με εξωθεσμικά αλλά και θεσμικά κέντρα των Βρυξελλών, όπως αποκαλύπτει σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters. Εμάς δεν μας ξαφνιάζει αυτό. Θα θυμάστε ότι το είχε επισημάνει σε δηλώσεις του ο Γιάννης Δραγασάκης εκείνη την περίοδο, τότε που στείλαμε επιστολή στον κ. Μπαρόζο και στον κ. Ρομπάι».
Με τις δηλώσεις αυτές επέλεξε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ να επικρίνει τον Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters [1], ζήτησε από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο να κάνει δημόσια δήλωση με την οποία θα προειδοποιεί πως τυχόν αθέτηση των δεσμεύσεων που έχει λάβει η Ελλάδα, θα την οδηγήσει εκτός Ευρωζώνης. Ωστόσο την συγκεκριμένη είδηση σήμερα διέψευσε ο ίδιος ο τέως πρωθυπουργός.
Ο Αλέξης Τσίπρας μετά την συνάντηση που είχε με την Λούκα Κατσέλη της Κοινωνικής Συμφωνίας, εξαπέλυσε επίθεση και κατά του διευθύνοντος συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος με αφορμή την δημοσιοποίηση έκθεσης για το ευρώ. [2]
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για ορισμένους αδίστακτους οι οποίοι παίζουν πολιτικά παιχνίδια, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την σταθερότητα της ελληνικής οικονομία. «Και πιστεύουμε ότι στην ίδια ανεύθυνη τυχοδιωκτική σκοπιμότητα εντάσσεται και η σπουδή της ΕΤΕ χθες να δημοσιοποιήσει μια έκθεση για το ευρώ», υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.
Συνεχίζοντας την κριτική του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Λυπούμαστε πραγματικά για το κατάντημα των πανικόβλητων, μέσα και έξω από τη χώρα. Ας γνωρίζουν όμως πως ότι κι αν σκαρφιστούν, όσο κι αν προσπαθήσουν, όποια κινδυνολογία κι αν επινοήσουν δεν είναι σε θέση να χειραγωγήσουν ούτε την αξιοπρέπεια, ούτε τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Η Ελλάδα στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Ο λαός μας στις 17 του Ιούνη θα γυρίσει σελίδα. Όλοι αυτοί, που προσπαθούν να τον τρομοκρατήσουν και να τον εμποδίσουν, το κάνουν ακριβώς γιατί γνωρίζουν ότι ανήκουν ήδη στο παρελθόν. Η αριστερά και οι προοδευτικές δυνάμεις του τόπου θα αγωνιστούν μαζί ώστε ενώνοντας το λαό να γράψουν τις σελίδες του μέλλοντος, σελίδες αξιοπρέπειας, ελπίδας και αισιοδοξίας».
www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου