Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Οι Βρετανοί αγρότες εγκαταλείπουν την καλλιέργεια βιολογικών προϊόντων λόγω οικονομικής κρίσης

Ο ένας μετά τον άλλον εγκαταλείπουν την βιολογική καλλιέργεια οι Βρετανοί αγρότες αφού σύμφωνα με όσα αναφέρει άρθρο της εφημερίδας Gurdian, η πτωτική τάση που σημειώνουν οι πωλήσεις των βιολογικών προϊόντων λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, αποθαρρύνει τους παραγωγούς. 
Σύμφωνα με το δημοσίευμα πέρσι η συνολική έκταση που χρησιμοποιήθηκε για τη μετατροπή συμβατικής καλλιέργειας σε βιολογική μειώθηκε στα 51.000 εκτάρια γης σε σχέση με τα περίπου 158.000 εκτάρια το 2007.

Παρόμοια εικόνα επικρατεί και στις πωλήσεις όπου σημειώθηκε πτώση κατά 5,9% το τελευταίο έτος. Παρά το ότι υπήρχε μια μικρή αύξηση κατά 49. 000 εκτάρια στη συνολική έκταση βιολογικής γης από το 2009 στο 2010, οι προβλέψεις για τα επόμενα χρόνια είναι δυσοίωνες και προβλέπουν αναστροφή του κλίματος.
Για την βιολογική κτηνοτροφία, η εικόνα είναι μεικτή. Ο αριθμός των ζώων που εκτρέφονται με βιολογικό τρόπο αυξήθηκε σταθερά. Όμως, παρά την εκτεταμένη δημοσιότητα από την εκστρατεία των Τροφίμων σχετικά με τα υποτιθέμενα οφέλη από τα προϊόντα της βιολογικής κτηνοτροφίας το 2010 η παραγωγή σε κοτόπουλα, γαλοπούλες και άλλα πουλερικά μειώθηκε πάνω από μισό εκατομμύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου