Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Χέρι-χέρι Κιλτίδης με Καρατζαφέρη

Αίσιο τέλος είχε το «φλερτ» του τελευταίου διαστήματος ανάμεσα στον ΛΑΟΣ και τον ανεξάρτητο βουλευτή Κιλκίς, Κώστα Κιλτίδη. Tο φλερτ κατέληξε στον «γάμο» του Κώστα Κιλτίδη με το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη
Οι δυο άνδρες έδωσαν τα χέρια και έτσι ο κ.Κιλτίδης θα είναι υποψήφιος στις εκλογές με τον ΛΑΟΣ στην Α΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης. Την προσχώρηση του ανεξάρτητου βουλευτή Κώστα Κιλτίδη στο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Γιώργος Καρατζαφέρης με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο.Το πολιτικό πεδίο δράσης του κ.Κιλτίδη εκτείνεται σε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα, καθώς έχει διαχρονικά αναπτύξει στενές σχέσεις με κατοίκους και φορείς διαφόρων περιοχών. Κατάγεται από το Κιλκίς, όπου και πολιτευόταν με μεγάλη επιτυχία όλα τα προηγούμενα χρόνια, εργάστηκε επί σειρά ετών στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, ενώ διατηρεί με τη Θεσσαλονίκη μια σχέση βιωματική, καθώς μένει στην πόλη σχεδόν 40 χρόνια από το 1974 που ήταν φοιτητής στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ και γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα αλλά και τις δυνατότητες της πόλης. Ως εκ τούτου κάθε άλλο παρά  έκπληξη αποτελεί η κάθοδός του στην Α΄περιφέρεια Θεσσαλονίκης.

Επιστρέφει στην ιδεολογική του βάση

Με την προσχώρηση του στον ΛΑΟΣ ο Κώστας Κιλτίδης επιστρέφει στην ιδεολογική του βάση και εντάσσεται σε ένα κόμμα που εκφράζει στο ακέραιο τις πολιτικές τους πεποιθήσεις.

Ο κ. Κιλτίδης ξεκίνησε την πολιτική του πορεία από την «πατριωτική δεξιά» της ΝΔ. Τον Νοέμβριο του 2010 συμμετείχε στη δημιουργία της Δημοκρατικής Συμμαχίας, καθώς βασική επιδίωξη του ανεξάρτητου βουλευτή ήταν και παραμένει η αναγέννηση της ευρείας Κεντροδεξιάς παράταξης. Ο κ.Κιλτίδης πίστεψε ότι τον ρόλο αυτό μπορούσε να αναλάβει η Ντόρα Μπακογιάννη με την οποία συνδεόταν με συναισθηματικούς δεσμούς και στενές φιλικές σχέσεις.

Ωστόσο, η στροφή του κόμματος προς τον φιλελευθερισμό και όχι προς την κεντροδεξιά οδήγησαν τον Κώστα Κιλτίδη στην απόφαση να αποχωρήσει τον περασμένο Ιούνιο από τη ΔΗΣΥ και να παραμείνει ανεξάρτητος.

Από τότε ξεκίνησε η πολιορκία του Κώστα Κιλτίδη από τον ΛΑΟΣ καθώς ο Γιώργος Καρατζαφέρης επιθυμούσε διακαώς να τον εντάξει στο δυναμικό του κόμματος.

Από την πλευρά του ο ανεξάρτητος βουλευτής δεν έκρυψε ποτέ την ιδεολογική και πολιτική του ταυτότητα, που είναι ταυτόσημη με την πορεία του ΛΑΟΣ. Εξάλλου, είναι γνωστή τοις πάσι η άριστη σχέση που διατηρούν ο κ.Κιλτίδης και ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις επιτάχυναν τις διαδικασίες και συνετέλεσαν στο να ενωθούν για τα καλά οι δρόμοι Κιλτίδη-ΛΑΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου