Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

Καστανίδης: Έρχεται το πρώτο δημοψήφισμα


Μέχρι τα τέλη του έτους θα διεξαχθεί το πρώτο δημοψήφισμα στη χώρα μας σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη.
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο κ. Καστανίδης έκανε λόγο για κορυφαία επιλογή και μεγάλη θεσμική τομή, «όπου ο κόσμος θα επηρεάζει τα κέντρα αποφάσεων». Ωστόσο, δεν θέλησε να αποκαλύψει προς το παρόν για ποιό θέμα θα γίνει δημοψήφισμα και εάν θα είναι συμβουλευτικού τύπου.

Σχετικά με τον εκλογικό νόμο, ο κ. Καστανίδης επεσήμανε ότι χρειάζεται περαιτέρω επεξεργασία και ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν σκέφτεται εκλογές.
«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση μάχης από την αρχή της θητείας της. Ωστόσο ότι το πρώτο τετράμηνο του έτους υπήρξε χαλάρωση στους ρυθμούς» τόνισε ο κ. Καστανίδης.
Αναφερόμενος στις προσλήψεις στους δήμους μέσω ΜΚΟ, ο υπουργός Εσωτερικών υποστήριξε ότι δεν είναι ρουσφετολογικό μηχανισμό και ότι οι προσλήψεις θα γίνουν με διαφάνεια μέσω ΑΣΕΠ.
Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να υπάρξει τοπική ανάπτυξη με μικρά ή μεγαλύτερα έργα, με το δυναμικό του κάθε δήμου και γρήγορες διαδικασίες. «Για το λόγο αυτό – σημείωσε – επανέρχεται ο θεσμός της αυτεπιστασίας» κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου