Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ιγνατίου: «Η απάντησή μου στον Εξοχώτατον κ. Γεώργιον Α. Παπανδρέου»

ignatiou708Άμεση ήταν η απάντηση του γνωστού δημοσιογράφου, Μιχάλη Ιγνατίου, στην σκληρή επίθεση με βαρείς χαρακτηρισμούς που του εξαπέλυσε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, με αφορμή τα όσα λέει στο νέο του βιβλίο σχετικά με την υπαγωγή της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο (εδώ).
Σε ανάρτησή του στο προσωπικό του ιστολόγιο, ο έμπειρος ανταποκριτής στην Ουάσιγκτον, αναφέρει:
«Με αφορμή το νέο μου βιβλίο με τίτλο «Τρόικα: Ο Δρόμος προς την καταστροφή», που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη, ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών, Εξοχώτατος κ. Γεώργιος Α. Παπανδρέου με κατηγορεί, όπως και ο εκπρόσωπος του Γεώργιος Ελενόπουλος, ότι προστατεύω τις εγκληματικές πολιτικές του πρώην πρωθυπουργού κ. Κώστα Καραμανλή. «Η απάντησή μου στον κ. Παπανδρέου, τον οποίο ο ελληνικός λαός ...τίμησε στις τελευταίες εκλογές, καταδικάζοντας τις δικές του πολιτικές, ακολουθεί».
Μάλιστα, έχει επιλέξει την φωτογραφία του πρώην πρωθυπουργού το Καστελόριζο όπου ανακοίνωσε την υπαγωγή μας στο Μνημόνιο.
«Ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, παρασυρμένος από τους συμβούλους του, που τον οδήγησαν σε καταστροφικές αποφάσεις για τον τόπο και τον ίδιο, έβγαλε τη μάσκα του ...Ελενόπουλου, και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Ο κ. Ιγνατίου, προστίθεται σε όσους προστατεύουν συγκεκριμένα πρόσωπα και τις εγκληματικές τους πολιτικές, που είχαν τεράστιες ευθύνες για την κρίση. Και συγκεκριμένα, τις κυβερνήσεις Καραμανλή.
Παπανδρέου: «Ψεύτες, συκοφάντες, πληρωμένοι κονδυλοφόροι, προπηλακισμοί, στημένα δημοσιεύματα και δήθεν αποκαλύψεις, δεν με αγγίζουν και το κυριότερο, δεν με πτοούν.»
Αν περίμενε, ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, να διαβάσει το βιβλίο πριν τοποθετηθεί, θα βρισκόταν στη δυσάρεστη θέση να παραδεχθεί ότι το κεφάλαιο για τον κ. Καραμανλή είναι πιο αυστηρό από αυτό που τον αφορά. Βιάστηκε και εκτέθηκε.
Είχε την ευκαιρία, ως Παπανδρέου ή έστω και ως ...Ελενόπουλος, να καταθέσει τις θέσεις του και αυτές να δημοσιευθούν στο βιβλίο, αλλά αρνήθηκε να με συναντήσει. Δικό του το πρόβλημα.
Κατά τα άλλα, όλες οι απαντήσεις για τους μοιραίους πρωθυπουργούς και πολιτικούς που οδήγησαν τη χώρα στη σημερινή κατάσταση, βρίσκονται μέσα στο βιβλίο, το οποίο θα το κρίνουν οι αναγνώστες, όχι όσοι ευθύνονται για την εξαθλίωση του ελληνικού λαού.
Περισσότερο από κάθε βιβλίο, από κάθε δημοσίευμα, από κάθε αποκάλυψη, σημασία έχει η γνώμη του ίδιου του ελληνικού λαού, ο οποίος κρίνει και τους πολιτικούς και τους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος του ΚΙΔΗΣΟ, πήρε μια γεύση στις τελευταίες εκλογές. Εκτός αν δεν αντιλήφθηκε ούτε αυτό το ξεκάθαρο μήνυμα. Ο ελληνικός λαός έκρινε την πρωθυπουργία του.
Αυτή είναι η τελευταία μου απάντηση στον κ. Παπανδρέου για το συγκεκριμένο θέμα. Υποστηρίζω κάθε γραμμή του βιβλίου μου με πάθος, είτε οι αναφορές γίνονται για τον πρόεδρο του ΚΙΔΗΣΟ, είτε για τον κ. Καραμανλή και τον κ. Σημίτη».
Τέλος, ο Μιχ. Ιγνατίου, παραθέτει, ως οφείλει, τις απαντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου και του συνεργάτη του Γιώργου Ελενόπουλου.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙΚΟΝΟΜΕΑ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ8 Ιουνίου 2015 στις 11:39 μ.μ.

    Εξακολουθεί να εκτίθεται ο υιός Παπανδρέου, και μάλιστα ανεπανόρθωτα και κατά συρροήν!!! Η δεν αντιλαμβάνεται οπότε........η αντιλαμβάνεται και υβρίζει ένοχα....

    ΑπάντησηΔιαγραφή