Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Είπε ξείπε Σταυρογιάννης:Παραιτήθηκε από βουλευτής-Χείρα βοηθείας στην εκλογή ΠτΔ


Ενισχύει την κοινοβουλευτική της δύναμη η ΝΔ μετά την επιστολή παραίτησης του ανεξάρτητου Νίκου Σταυρογιάννη από το βουλευτικό αξίωμα παρά το γεγονός ότι τις προηγούμενες ημέρες διαρρεόταν ότι δεν θα εγκαταλείψει την έδρα του για να στήσει μπλόκο στην εκλογή ΠτΔ.

Επιστολή παραίτησης από το βουλευτικό του αξίωμα θα καταθέσει ο Νίκος Σταυρογιάννης, ανεξάρτητος βουλευτής, αλλά και νυν δήμαρχος Λαμίας.

Ο κ. Σταυρογιάννης που εκλέχθηκε δήμαρχος, θα παραδώσει την έδρα του, λόγω ασυμβίβαστου.
Όπως αναφέρει «Το Βήμα», την έδρα καταλαμβάνει ο Δημήτρης Μπριάνης με τη Νέα Δημοκρατία να ενισχύει κατά έναν ακόμη βουλευτή την ΚΟ της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες αλλά και στο πρόσφατο παρελθόν μετά την εκλογή του στο δήμο Λαμίας,ο ίδιος υποστήριζε ότι δεν θα εγκαταλείψει την βουλευτική του έδρα, για να μπλοκάρει την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας και να αποδυναμώσει την κυβερνητική πλειοψηφία των 180 που απαιτούνται για να εκλεγεί νέος Πρόεδρος.
«Εφόσον διασφαλίσω ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εντολή των δημοτών και των συμπολιτών μου να είμαι ο επόμενος δήμαρχος δεν θα παραιτηθώ της βουλευτικής ιδιότητας» δήλωνε στις 27 Ιουνίου στον τοπικό ραδιοσταθμό FM1, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Λαμιέων και βουλευτής Φθιώτιδας Νίκος Σταυρογιάννης.
Χαρακτηριστικό άλλωστε του κλίματος που ανετράπη την τελευταία στιγμή αποτύπωνε και σχετικό ρεπορτάζ στα ΝΕΑ που ανέφερε  ότι δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να παραδώσει τη βουλευτική του έδρα ο νέος Δήμαρχος Λαμίας Νίκος Σταυρογιάννης, ώστε να μην διευκολύνει την προσπάθεια συγκρότησης προεδρικής πλειοψηφίας 180 βουλευτών από τη σημερινή Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου