Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Γιατί το Μέγαρο Μαξίμου κάρφωσε στο “Πρώτο Θέμα” την πρωθυπουργική πτήση του Βενιζέλου!

Γράφει η Καυτή Αεροσυνοδός
Κι ενώ ο Σαμαράς με τους 180 Χαικάληδες ετοιμάζεται να εκλέξει Πρόεδρο Δημοκρατίας τον Φώτη Κουβέλη, έναν ακόμη πολιτικό- Τίποτα που δεν έχει ουδεμία σχέση με προσωπικότητες σαν του Κώστα Γαβρά και της Αρβελέρ, την ίδια ώρα "δίνει" στεγνά στην δημοσιότητα τις VIP πτήσεις του συνεταίρου του στην κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός, ο οποίος διατηρεί άριστες σχέσεις με τους εκδότες του Πρώτου Θέματος, Αναστασιάδη και Καραμήτσο, άφησε να διαρρεύσει στην συγκεκριμένη εφημερίδα μια "προσωπική αδυναμία" του Βενιζέλου.

Οταν ο Σαμαράς βρισκόταν κλινήρης στην σουίτα του Costa Navarino, ο  αντιπρόεδρος της κυβέρνησης που έκανε διακοπές στη Σκιάθο, ζήτησε να χρησιμοποιήσει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος για να παρευρεθεί στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.
Πράγμα που έγινε. Φυσικά ο Βενιζέλος δεν μπορούσε να φαντασθεί εκ των προτέρων την παγίδα στην οποία τον έριχνε το "ok" του πρωθυπουργού για το ταξίδι του αντιπροέδρου.
Οταν ο Βενιζέλος πληροφορήθηκε ότι έγινε θέμα στην συγκεκριμένη εφημερίδα άρχισε να εξαπολύει μύδρους κατά του Σαμαρά. Για όσους γνωρίζουν το παρασκήνιο εκτιμούν πως ο Σαμαράς "έδωσε" τον Βενιζέλο επειδή ο αντιπρόεδρος αντιδρά στην παράδοση του Ιπποδρομιακού Στοιχήματος στην Intralot αντί 5 εκατ. ευρώ και χαλάει την σούπα του Μαξίμου.
Αυτό πιστεύει και ο Βενιζέλος!
Αυτή την στιγμή η κυβέρνηση κρέμεται σε μία κλωστή έστω κι αν οι Σαμαράς-Βενιζέλος υποδύονται προς τα έξω τους ερωτευμένους!!!


TI AΠΑΝΤΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
O ίδιος ο Βενιζέλος τώρα με ανακοίνωσή του ΥΠΕΞ θα απαντήσει με την παρακάτω ανακοίνωση στην εφημερίδα κάνοντας λόγο για "ακραίο λαικισμό" εκ μέρους της.
Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
"Ανακοίνωση Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», το οποίο αναφέρεται στον τρόπο μετακίνησης του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Εξωτερικών, Ευαγγέλου Βενιζέλου, προκειμένου να μετάσχει στην έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών Υποθέσεων ανήμερα τον Δεκαπενταύγουστο στις Βρυξέλλες.

Κατά την άποψη της εφημερίδας, η μετακίνηση κακώς έγινε με υπηρεσιακό αεροσκάφος με ενδιάμεση στάση στη Σκιάθο, όπου βρισκόταν για διακοπές τεσσάρων εργασίμων ημερών ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης. Το δημοσίευμα προφανώς εννοεί ότι ο κ. Βενιζέλος θα έπρεπε να μετακινηθεί στις 14.8 από τη Σκιάθο στην Αθήνα, να ταξιδεύσει στις 15.8 στις Βρυξέλλες, να επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ της ίδιας ημέρας ή την επομένη (16.8), οπότε και περίττευε να αναζητήσει τρόπο επιστροφής στη Σκιάθο, προκειμένου να συναντήσει την οικογένεια του, με δεδομένο ότι ήταν, ούτως ή άλλως, προγραμματισμένη η επιστροφή του στην Αθήνα στις 17.8. Έτσι, θα είχε διαθέσει τρεις ημέρες από τις ελάχιστες των διακοπών του για μια έκτακτη συνεδρίαση έξι ωρών στις Βρυξέλλες!

Όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, ο εκάστοτε Πρωθυπουργός και ο εκάστοτε Υπουργός των Εξωτερικών μετακινούνται για τις αποστολές τους στο εξωτερικό με υπηρεσιακό αεροσκάφος γιατί διαφορετικά δεν είναι εφικτή τεχνικά η ανταπόκριση στις διάφορες υποχρεώσεις τους. Το ίδιο συμβαίνει σε όλες τις χώρες - μέλη της ΕΕ.

Παρόλα αυτά, όποτε υπάρχει δυνατότητα χρήσης εμπορικών πτήσεων, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τις χρησιμοποιεί. Τούτο όμως δεν ήταν τεχνικά εφικτό για την έκτακτη συνεδρίαση της 15ης Αυγούστου.

Η κριτική είναι θεμελιώδες στοιχείο της Δημοκρατίας. Ο ακραίος λαϊκισμός απλώς αυτοακυρώνεται και αφήνει μόνο την οσμή της κακοπιστίας του".

ΤΙ ΑΝΤΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Διαβάσαμε την ανακοίνωση, κατανοούμε την κρισιμότητα των στιγμών που έζησε ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και επειδή κατηγορούν τον Τύπο ότι κάνει μόνο κριτική εμείς έχουμε και προτάσεις:
Α. Προτείνουμε άμεσα να αγοράσει η χώρα ένα αεροπλανοφόρο το οποίο να κάνει αβλαβή διέλευση-παραμονή πέριξ των διακοπών του κ. αντιπροέδρου για ώρα ανάγκης,
Β. Αλλιώς να γίνει επειγόντως αεροδρόμιο στη Σκόπελο (ή σε άλλο νησί της επιλογής του), αφού προωθηθεί τάχιστα μέσω του ΕΣΠΑ η σύζευξη Σκοπέλου-Σκιάθου με υπόγεια διάβαση.
Είμαστε κι εμείς στενοχωρημένοι με την απελπιστικά εμπεριστατωμένη αποκάλυψή μας που τον οδηγεί σε τέτοια ομολογία ψυχής που πραγματικά μας συγκινεί με την ειλικρίνειά της.
ΥΓ: Τέλος, να διαταχθεί ΕΔΕ για το ποιοι «άθλιοι» μας παρέσυραν βγάζοντας επισήμως το περσινό έγγραφο που δείχνει ότι η συγκεκριμένη μετακίνηση είναι επιβλαβής για το Δημόσιο ενώ όπως απέδειξε ο κ. αντιπρόεδρος είναι η φθηνότερη και πιο οικονομική λύση. Οι άνθρωποι είναι για μπουγέλο.

  Πηγη: kourdistoportocali.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου