Κυριακή 24 Αυγούστου 2014

Και το όνομα αυτού: Κουβέλης

Τον τρόπο με τον οποίο θα βγει από το διαφαινόμενο αδιέξοδο για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας επεξεργάζεται ο Αντώνης Σαμαράς και σύμφωνα με δημοσιεύματα φαίνεται πως τον έχει βρει. Όπως αναφέρει η «Καθημερινή της Κυριακής», ο πρωθυπουργός δείχνει να έχει καταλήξει στο συμπέρασμα πως ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αποτελεί την καλύτερη επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

 Με δεδομένες τις δυσκολίες σύμπλευσης με τα άλλα κόμματα και την επίμονη στάση του ΣΥΡΙΖΑ να μην προτείνει και να μην ψηφίσει κανέναν για το αξίωμα, ο Σαμαράς φαίνεται πως έχει βάλει στο στόχαστρό του τον Κουβέλη και όλες του οι πράξεις από εδώ και στο εξής θα έχουν ως στόχο το να πειστεί ο πρώην κυβερνητικός εταίρος να αποδεχθεί την πρόταση. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, από το πρωθυπουργικό περιβάλλον θέλουν να «δελεάσουν» τον Κουβέλη με μία απεμπλοκή της χώρας από το Μνημόνιο, με τη διευθέτηση του χρέους και με μία ενδεχόμενη αλλαγή στην πολιτική και στο φορολογικό σύστημα. Από την πλευρά του, ο Σαμαράς είναι βέβαιος πως αυτά τα βήματα θα γίνουν και δηλώνει αισιόδοξος πως δύσκολα θα μπορέσει να αρνηθεί ο Φώτης Κουβέλης μία τέτοια πρόταση που γίνεται με αυτό το φόντο στο πολιτικό σκηνικό. 
Σε αυτό συνηγορεί και το γεγονός πως η ΔΗΜΑΡ δείχνει το τελευταίο διάστημα πιο διαλλακτική στο να αποδεχθεί μια συναινετική πρόταση. Γιατί Κουβέλης; Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της «Καθημερινής», η επιλογή Κουβέλη ήταν αυτή που έπαιξε κάποιο ρόλο στην τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Κομισιόν. 
Και γιατί τον Φώτη Κουβέλη; Γιατί είναι αποδεκτός στην Ευρώπη, ειδικά μετά τη συμμετοχή του στην κυβέρνηση προ διετίας, γιατί είναι αποδεκτός στο εσωτερικό της χώρας και γιατί μπορεί να φέρει ψήφους από μία δεξαμενή στην οποία δεν έχει πρόσβαση η Νέα Δημοκρατία, αφού μπορεί να γίνει ο πρώτος Πρόεδρος προερχόμενος από την ευρύτερη Αριστερά. Το θέμα το χειρίζονται άτομα του περιβάλλοντος Σαμαρά και Βενιζέλου και το επόμενο διάστημα προβλέπεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. 
Κείμενο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου