Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Δημ Αναγνωστάκης: Ανέκρουσε πρύμνα η κυβέρνηση για τις Λαϊκές αγορές



Στη συνέχεια της τοποθέτησής του στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης ¨Άσκηση εμπορικών δραστηριοτήτων εκτός καταστήματος¨, ως Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Αριστεράς, ο βουλευτής Εύβοιας Δημήτρης Αναγνωστάκης, αρχικά υποστήριξε ότι έγινε προσπάθεια από τον Υπουργό Ανάπτυξης, στρέβλωσης των θέσεων της Δημοκρατικής Αριστεράς αναφορικά με το Νομοσχέδιο.

Συγκεκριμένα ο βουλευτής τόνισε πως η Δημοκρατική Αριστερά εμμένει στην αρχική της, εκτίμηση για το νομοσχέδιο χαρακτηρίζοντάς το αποσπασματικό, πρόχειρο και ημιτελές. Η αναδίπλωση του Υπουργείου σε σχέση με τον χωροταξικό διαχωρισμό και το θέμα της κλήρωσης αποδεικνύει τους ισχυρισμούς της Δημοκρατικής Αριστεράς ως προς την έλλειψη ουσιαστικής διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς.
Κατηγόρησε την ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης, πως υπαναχώρησε από τις αρχικές του θέσεις, δίνοντας τη δυνατότητα με Υπουργική Απόφαση να διευθετηθούν τα μείζονα ζητήματα που προέκυψαν κατά την διαδικασία συζήτησης στην ολομέλεια
Χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Υπουργού,  ο οποίος αναγκάστηκε να ανακρούσει πρύμνα μετά τους κυβερνητικούς τριγμούς και τον διαφαινόμενο κίνδυνο καταψήφισης του νομοσχεδίου.
Τέλος στηλίτευσε την μεθόδευση του Υπουργείου Ανάπτυξης να παρακάμψει την κοινοβουλευτική διαδικασία, φανερώνοντας για μια ακόμα φορά την έλλειψη σεβασμού στις δημοκρατικές και κοινοβουλευτικές διαδικασίες καθώς και την προχειρότητα με την οποία νομοθετεί η κυβέρνηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου