Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Η Εύβοια αποκτά το δικό της μουσικό σχολείο με απόφαση του Συμεών Κεδίκογλου



Μετά από δεκαέξι χρόνια λειτουργίας του θεσμού των μουσικών σχολείων, η Εύβοια αποκτά το δικό της, μετά την προσπάθεια που ξεκίνησε ο Συμεών Κεδίκογλου.
Ο υφυπουργός Παιδείας υπέγραψε την απόφαση ίδρυσης, η οποία εγκρίθηκε και από το υπουργείο Οικονομικών και σήμερα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 1131 Β’ 6/5/2014).

Μέχρι σήμερα πόλεις μικρότερες της Χαλκίδας είχαν μουσικό σχολείο, ενώ σε ολόκληρο το νομό της Εύβοιας δεν υπήρχε ούτε ένα.
Σύμφωνα με την απόφαση του Συμεών Κεδίκογλου, το Μουσικό Γυμνάσιο που ιδρύεται παίρνει το όνομα του κορυφαίου μουσουργού που γεννήθηκε στη Χαλκίδα με το πρωτότυπο έργο και τη διεθνή απήχηση «Νίκος Σκαλκώτας». Θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2014-2015 με έδρα το Παντείχι Χαλκίδας, μετά από συνεννόηση του δήμου Χαλκίδας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας, αλλά θα φοιτούν σε αυτό μαθητές και από άλλες περιοχές και δήμους.
Σκοπός του Μουσικού Σχολείου είναι η αισθητική καλλιέργεια των μαθητών, μέσω της μουσικής παιδείας, παρέχοντας παράλληλα τη μόρφωση που παρέχεται και από τα υπόλοιπα γενικά σχολεία. Οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου διδάσκονται όλα τα μαθήματα Γενικής Παιδείας (Νέα, Αρχαία, Μαθηματικά κ.λπ) και επιπλέον Μουσικά Μαθήματα (Ευρωπαϊκή θεωρία κ.λπ) και Μουσικά Όργανα (πιάνο, κιθάρα κ.λπ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου