Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος: Μακάρι να είχαμε εκλογές κάθε χρόνο!



Απ` τις πρώτες επαφές που έκανα αυτούς τους μήνες της προεκλογικής εκστρατίας, ώστε να γνωρίσουν οι κάτοικοι όλου του Δήμου τη νέα αυτή προσπάθεια ήταν σε ένα απ` τα χωρία του Δήμου, με έναν κάτοικο μεγάλης ηλικίας.
Με εξέπληξε λοιπόν, όταν μου είπε «μακάρι να είχαμε εκλογές κάθε χρόνο». Δεν κατάλαβα απ` την αρχή τι ενοούσε και έτσι μου το εξήγησε λέγοντας μου ότι κάθε φορά πριν τις εκλογές, ως δια μαγίας λύνονται δίαφορα προβλήματα, λεφτά από εκεί που δεν υπήρχαν τώρα εμφανίζονται, γίνονται δρόμοι και πολλά άλλα.

Τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι ο παππούς είχε δίκιο! Η απερχόμενη Δημοτική αρχή αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το τέχνασμα των έργων της τελευταίας στιγμής και σ` αυτές τις εκλογές.
Ξαφνικά απ` όπου και αν περνώ συναντώ μηχανήματα να ανοίγουν δρόμους, να ρίχουν χαλίκι, να κλείνουν λακούβες και να στρώνουν τσιμέντα. Μάλιστα παρατήρησα ένα νέο φαινόμενο. Βλέπει κανείς το δρόμο να ξεκινά με χώμα, περίπου στα μέσα βλέπει το συνεργείο να ρίχνει τσιμέντο, στα πενήντα μέτρα ξανά χώμα και λίγο μετά ξανά τσιμέντο!
«Ανεξήγητο» και όμως αληθινό! Το συνάντησα στα Νέα Στύρα, στα Αλαμανείκα, στο Μαρμάρι… και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι οι ενδιάμεσοι μάλλον δεν ψηφίζουν το Δήμαρχο, άρα θα πάω με μεγαλύτερη ζέση να τους πείσω!
Αυτές οι παλεοκομματικές πρακτικές που συνεχίζονται και σ` αυτές τις εκλογές δεν ξεγελούν κανέναν. Μπορεί να φέρνουν δέκα ψήφους, αλλά δεν μπορεί παρά να εξαγριώνουν όλους τους υπόλοιπους.
Από την εικόνα της πλήρους εγκατάληψης, τρισήμιση χρόνια, πώς ξαφνικά φτάσαμε στον οργασμό εργασιών λίγες μέρες πριν τις εκλογές;
Όταν τρισίμηση χρόνια δεν υπήρχαν λεφτά για όλα αυτά τα έργα, πως ξαφνικά βρέθηκαν;
Φυσικά και όλοι θέλουμε όλες αυτές τις παρεμβάσεις ώστε να βελτιώνετε η καθημερινότητα των πολιτών και ο Δήμος οφείλει να τις προγραμματίζει και να τις πραγματοποίει. Αλλά γιατί μια βδομάδα πριν τις εκλογές;
Η σημερινή Δημοτική αρχή φεύγει. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα μας κληρονομίσει μια ακόμα μαύρη τρύπα από προεκλογικά ρουσφάτια.

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος
Επικεφαλής Δημοτικής Συμμετοχικής Κίνησης Αλλιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου