Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Σταυρούλα Οικονομέα: Τ άκουσες τα νέα Αντρέα;

Τ άκουσες τα  νέα Αντρέα? Εδώ  στην  Εύβοια,  στο  νησί  της δημοκρατίας,  κόσμος πολύς  πάει  κι έρχεται  από  την  μία  άκρη  του  νησιού  στην  άλλη...... 
΄Ερχονται  Αντρέα, πρώην  δικοί μας  σύντροφοι,  για να ενταχθούν στην ''καινούργια  Ελλάδα'',  και  να  διαλύσουν  ο,τι  καλό έφτιαξες  για  το  λαό  μας.


'' Δικοί''   μας  μετακόμισαν  και  τοπικά,  αλλά  και  κεντρικά,  και  συμμάχισαν  με  τους  γόνους αυτών  που  σε  έστειλαν  στο ειδικό  δικαστήριο...

Και  δεν πήγαν  ως  όφειλαν  με  τους  αδύναμους  και  τους  ανήμπορους  που  εσύ  πάντα  υπερασπιζόσουν,  αλλά  με  τους  κραταιούς  και  δυνατούς...

Οι  άλλοι  στον  καιάδα,  χωρίς  την  παραμικρή  αναστολή.... 

Αντρέα  έφυγες  και  ρήμαξε  η  χώρα....

3 σχόλια:

  1. Καταγγελία κάλεσμα της ομάδας πιστοί στης αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη Ευβοίας.
    Ως πρώην μέλη του ΠΑΣΟΚ, όλοι εμείς που επιλέξαμε την σιωπηλή «απόσυρση – ανασυγκρότηση» όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. Επιλέξαμε να μην σιωπήσουμε, αυτή την κρίσιμη στιγμή.
    Με την ευκαιρία την επιστολή της συντρόφισσας Σταυρούλας Οικονομέα, παρεμβαίνουμε για να πολλαπλασιάσουμε την αγωνία της για το μέλλον του δημοκρατικού προοδευτικού Αριστερού Πατριωτικού Κινήματος. Θεωρούμε την ενέργεια της ως πράξη θάρρους . Απόλυτα αληθής, ιδεολογικά πιστή στις αρχές και τις αξίες του ΠΑΣΟΚ. Ειλικρινής η αγωνία της για όσους πιστεύουν, ότι το ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε να υπηρετήσει την χώρα και τον Λαό.

    Στο ΠΑΣΟΚ της Εύβοιας αλλά και σε όλη την Χώρα, εμφανίστηκαν και "υπηρέτησαν" το Λαό και την Χώρα μέσα από τις τάξεις του:
    Εντάχθηκαν άνθρωποι, στις τάξεις του για να υπηρετήσουν τον εαυτό τους και να πάρουν από το ΠΑΣΟΚ. Δυστυχώς για τον Λαό, το ΠΑΣΟΚ κα τους «έβαλε» και τους τίμησε στην πρώτη γραμμή. Και έμεινα βιτρίνα για χρόνια χωρίς να χρειαστεί ποτέ να δοκιμαστούν σε επίπεδο αρχών, αξιών, ιδεολογίας. Μετά ήρθε η κρίση. Χρειάστηκε μια κουβέντα, μια αντίδραση, ενός «αριστερού» μια ανακοίνωση ενός θεσμικού για ότι βίωσε και βιώνει ο λαός. Δεν είδαν κρίση, μέσα στα γραφεία της Λυκόφρονος, ξεστόμισαν: Κρίση ποια κρίση, δεν υπάρχει κρίση!!!! Η γύμνια δεν "είδα" την κρίση τέσσερα χρόνια τώρα!!!! Άλλωστε που να την δουν, όταν παίρνουν κοντά στα 8.000€ από μισθό και συντάξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τόλμησαν και ζήτησαν από στελέχη μέλη του ΠΑΣΟΚ λες και ήταν υπάλληλοι τους διαπραγμάτευση!!! Τώρα αφού απότυχε η απευθείας ανάθεση να υπηρετήσουν τον γόνο της νεοφιλελεύθερης ιδεολογίας στη χώρα, αποφάσισαν να πάνε στα «πάτρια εδάφη». Για να υπηρετήσουν τον γόνο μιας άλλης κάστας που «ήρθε» στο ΠΑΣΟΚ και αναδύθηκε, και έγιναν εφοπλιστές.
    Δυστυχώς, στο όνομα της ενότητας τους δεχθήκαμε τους δυναμώσαμε και αποδυναμώσαμε το Λαό!!!!
    Ήρθαν άνθρωποι, που δεν πήρα "μυρωδιά " τι σημαίνει η 3η του Σεπτέμβρη, αλλά πώς να πάρουν μυρωδιά, όταν στην Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ για την εκλογή απευθείας του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ από τον Λαό, τόλμησαν και χρέωνα τους Η/Υ τέσσερεις φορές πάνω από όσο πωλούντο στην ελεύθερη αγορά. Αυτή για αυτό είχαν έρθει για business , και εδώ είναι ευθύνη του τότε γραμματέα της που στο όνομα να μην διαταράξει την συνοχή της «ομάδας» το δέχθηκε!!!
    Δυστυχώς, στο όνομα της ενότητας τους δεχθήκαμε τους δυναμώσαμε, δυναμώσαμε την αδιαφάνεια, την λαμογιά, κλέψαμε την κοινωνία, τους κρύψαμε στην κουρτίνα και αποδυναμώσαμε το Λαό!!!!
    Άνθρωποι, που «μπήκαν» στην πολιτική «ελέω κληρονομιά γονέα», χωρίς κανένα προσωπικό αγώνα και δράση δίπλα και μέσα στα κινήματα. Έγινα απευθείας μέλη της ΝΕ του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Σήμερα είναι χειραγωγημένοι, πιόνια συμφωνιών και συμφερόντων, δέχονται την υπόγεια συναλλαγή στο όνομα της άμεσης προσωπικής ακούραστης ανέλιξης, δέχθηκαν να υπηρετήσουν τους «γόνους», και πολιτικούς εκφραστές του ελληνικού κεφαλαίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς, στο όνομα της ενότητας τους δεχθήκαμε, δυναμώσαμε, και καλλιεργήσαμε την μετριότητα, την αναξιοκρατία, την δουλικότητα στην εσωτερική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ, και έτσι δυναμώσαμε την αδιαφάνεια, τον οχαδερφισμό της κοινωνίας, την αποδοχή της λαμογιά, διαβρώσαμε την κοινωνία, αποδυναμώσαμε το Λαό!!!!

    Ήρθαν ανθρωποι, που υπηρετήσαν το ΠΑΣΟΚ στις ανώτερες θέσεις με πλαστά επαγγελματικά προσόντα, «δικό» παιδί είπαμε και σιωπήσαμε!!!
    Δυστυχώς, στο όνομα της ενότητας τους δεχθήκαμε, καταστρέψαμε την άμιλλα της κοινωνίας, απομακρύναμε την κοινωνία από το ΠΑΣΟΚ, διαλύσαμε τον εθελοντισμό, διώξαμε υγιείς δυνάμεις της νεολαίας στο εξωτερικό, συμβάλαμε στην υπογεννητικότητα της χώρας, καταστρέψαμε ότι ποιο δυνατό έκτισε η παρουσία του ΠΑΣΟΚ, την αύξηση του μορφωτικού επιπέδου λαού. Μόνο και μόνο για να κρύψουμε μια χούφτα δικά μας παιδιά, διαβρώσαμε την κοινωνία, αποδυναμώσαμε το Λαό!!!!

    Συναντηθήκαμε με ανθρώπους, που «χρήστηκαν» σοσιαλιστές και σήμερα θέλουν να ξανά «βαπτιστούν» σε άλλα νερά, για να υπηρετήσουν νέες ιδεολογίες. Στο ερώτημα και τι είναι το ΠΑΣΟΚ η εκκλησία και δεν επιτρέπει διπλό βάφτισμα; Απαντάμε όχι δεν ήταν η εκκλησία. Ο Λαός όμως θέλει ανθρώπους με καθαρές θέσεις, θέλει τα νερά που θα διαβεί να είναι διαυγή.
    Φίλες και φίλοι
    Κάνουμε αυτή την παρέμβαση, για ζητήσουμε από τον Δημοκρατικό Λαό της Εύβοιας συγνώμη πρώτα εμείς. Του ζητάμε να μείνει πιστός στις αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη, για ότι βιώνει δεν ευθύνονται οι αρχές της. Ευθύνεται η επιλογή των προσώπων που επέλεξε το ΠΑΣΟΚ να τις υπηρετήσει. Φταίει η καθημερινή απουσία όλων μας , τους αφήσαμε ανεξέλεγκτους.

    Αυτές οι Αρχές σήμερα όσο ποτέ είναι επίκαιρες. Είμαστε εδώ να ζητήσουμε από τον Λαό της Εύβοιας να κατανοήσει την κρισιμότητα των εκλογών της 18ης και 25ης Μαΐου. Οι εκλογές που έρχονται θα καταγράψουν την δική μας θέληση να απαλλαγούμε , από όλους που μας πρόδωσαν, να αγωνιστούμε να ξανά κτίσουμε ένα νέο αύριο για τα παιδιά μας, για τον άνθρωπο για την χώρα μας.
    Θα μας ζητήσουνε να τους δώσουμε την ευκαιρία να μας ξανά υπηρετήσουν για το συμφέρον μας αλλά στη πραγματικότητα γνωρίζουμε ότι υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα και τον αφεντικών τους.
    Είμαστε εδώ γιατί ζητάμε από τον λαό της Εύβοιας να υψώσει γροθιά αντίστασης και ενότητας. Καταδικάζοντας όλους αυτούς που παραπάνω υποδείξαμε. Ζητάμε από τον Λαό της Εύβοιας να ενισχύσει την δύναμη μας. Να αποτρέψει το πρόσωπο του σε όλους αυτούς που τέσσερα χρόνια δεν του συμπαραστάθηκαν, τον πρόδωσαν, τον αγνόησαν .
    Ζητάμε από τον Δημοκρατικό Λαό της Εύβοιας να ενισχύσει τα ψηφοδέλτια, σε δήμους περιφέρεια, ευρωβουλή, που έχουν επικεφαλής ανθρώπους που δεν τους πρόδωσαν που στάθηκαν δίπλα τους, στους αγώνες για την καθημερινότητα του για την αντιμετώπιση της ανεργίας, την προστασία του περιβάλλοντος, να μην διαλυθούν οι κοινωνικές δομές υγείας, παιδείας, να μην διαλυθούν οι εργασιακές τους σχέσεις.
    Καλούμε τον Λαό της Εύβοιας να γυρίσει της πλάτες του στα πρόσωπα που τον πρόδωσαν. Να στηρίξει την προσπάθεια μας για την δημιουργία ενός νέου Πατριωτικού Αριστερού Κινήματος.
    Καλούμε τον Λαό της Εύβοιας να μην φοβηθεί!!!
    Ομάδα πρωτοβουλίας Ευβοίας «Πιστοί στης αρχές της 3ης του Σεπτέμβρη»

    ΑπάντησηΔιαγραφή