Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

Περί ιατρείου Μαρμαρίου και προεδρικών αλλαγών



Παρακολουθώντας τις τελευταίες μέρες τις εξελίξεις γύρω από τα θέματα του Νοσοκομείου μας, θα ήθελα να κάνω μερικές επισημάνσεις.
Αρχικά, μου προξενεί μεγάλη εντύπωση η συζήτηση σχετικά με το αν πρέπει ή όχι να μεταφερθεί το ιατρείο του Μαρμαρίου σε Δημοτικό κτήριο ή όχι. Προσωπικά αδυνατώ να κατανοήσω από πού και ως που θα πρέπει ο Δήμος να αναλάβει τη φιλοξενία του ιατρείου ώστε να αποφύγει αυτό κάποια ενοίκια. Μεγαλύτερη δε εντύπωση μου προκαλεί η ομοφωνία συμπολίτευσης και αξιωματικής αντιπολίτευσης σ’ αυτή τη λογική.

Αναρωτιέμαι, από πού προκύπτει ότι ο Δήμος πρέπει να επιβαρυνθεί με αυτό το έξοδο, το οποίο άλλωστε οι πολίτες το έχουμε πληρώσει με τους φόρους μας!
Όσο για το επιχείρημα ότι το πρώην δημαρχείο του Μαρμαρίου έχει ανεκμετάλλευτο χώρο, αναδεικνύει την ανικανότητα προστασίας και αξιοποίησης της δημοτικής περιουσίας. Γιατί δεν εγκαθίσταται εκεί μια δημοτική υπηρεσία για την οποία πληρώνει ο Δήμος μας ενοίκιο;
Βέβαια όλο αυτό το σκεπτικό εντάσσεται στην ίδια λογική που οδηγεί τη Δημοτική αρχή, με χαρακτηριστική ευκολία, να αναλαμβάνει τα ενοίκια για την εφορία ή το ΙΚΑ, λες και θα τα πληρώσουν απ’ την τσέπη τους! Όλα αυτά είναι υποχρεώσεις κρατικές και ο Δήμος μας οφείλει να διεκδικεί δυναμικά την παροχή τους προς τους πολίτες που εξάλλου έχουν προπληρώσει γι’ αυτές.
Όσον αφορά την αντικατάσταση του κ. Μίχα από τη θέση του υποδιοικητή του οργανισμού που διοικεί το Νοσοκομείο μας, φυσικά και είναι αδιανόητο να αντικαθίσταται ένας άνθρωπος ο οποίος, μέσα στη λαίλαπα της κατάρρευσης κάθε έννοιας δημόσιας υγείας, κατάφερε να επιφέρει ένα θετικό αποτέλεσμα. 
Όμως αυτά θα ίσχυαν σε ένα κράτος όπου θα πρυτάνευε η αξιοκρατία και όχι στην Ελλάδα του 2014, που παρά την εξαθλίωση των πολιτών η κομματοκρατία καλά κρατεί. Άλλωστε ο κυνικός κ. Μαρκόπουλος το είπε ξεκάθαρα: «αυτή η θέση ανήκει στο ΠΑΣΟΚ». Η μοναδική ανταπάντηση δεν μπορεί παρά να είναι ότι το νοσοκομείο όμως ανήκει στο λαό!
Όσο για τον προβληματισμό που εκφράζει ο Γιάννης Μανώλης για το ποιός είναι στην κυβέρνηση και το ποιος κυβερνά τελικά, το συμπέρασμα είναι ότι ο μηχανισμός του βολέματος των «δικών τους» παιδιών καλά κρατεί.

Παπαλυμπέρης Δ. Ισίδωρος
Επικεφαλής Δημοτικής Συμμετοχικής Κίνησης Αλλιώς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου