Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Ποιό κοντά με ΣΥΡΙΖΑ η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ!

Φαίνεται να είναι ποιο κοντά η ανακοίκωση της σύμπραξης  Κοινωνικής Συμφωνίας και του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη χθες στο προφίλ του στο FB ο Τάσος Γέραλης παίρνει καθαρή θέση  υπέρ της πρότασης μομφής που κατάθεσε ο Αλέξης Τσίπρας. Η καθαρή αυτή θέση του κ. Γέραλη δεν είναι τυχαία, καθότι είναι Αναπληρωτής Γραμματέας της Κοι.Συμ.
Διαβάστε τι έγραψε..

Παρακολουθώ από το πρωί τον «πολικό» διάλογο που γίνεται για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, γύρω από τον χρόνο κατάθεσης και του στόχους της. Προσωπικά δεν με εκπλήσσουν οι «πολιτικοί» «αναλυτές» που έμαθαν το άθλημα στα «υπόγεια», ούτε οι κυβερνητικοί παράγοντες. Με εκπλήσσουν οι διάφοροι άλλοι..
Εκτιμώ ότι καλύτερη αφορμή και χρόνο δεν θα μπορούσε να έχει ο Αλέξης Τσίπρας. Δεν θέλω να γράψω για το τι σημαίνει και ποιος ο ρόλος της πρότασης μομφής, αλλά όπως έγω την έχω αντιληφθεί συμπεραίνω τα παραπάνω.
Μπορεί να ήταν αφορμή τα γεγονότα στην ΕΡΤ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να αναδείξει ότι πίσω από την ΕΡΤ κρύβεται η πλήρης αντισυνταγματική λειτουργία της κυβέρνησης Σαμαρά-Αντιπροέδρου. Πρώτο γιατί δεν ψήφισαν στην Βουλή την πράξη νομοθετικού περιεχομένου της κυβέρνησης της 11η Ιουνίου, επομένως έδρασαν και τον Ιούνιο και χθες χωρίς νομοθετική νομιμότητα. Και δεύτερο ο Ελληνικός Λαός ειδικά τον κ. Σαμαρά τον ψήφισε να εφαρμόσει άλλο πρόγραμμα και άλλο εφαρμόζει και αυτό είναι ευκαιρία να αναδειχθεί, δηλαδή να γίνει μια πολιτική συζήτηση από την αρχή……
Ο χρόνος είναι ο καταλληλότερος πάντα με αφορμή την ΈΡΤ, γιατί ποιο βίαια πράξη της κυβέρνησης μέχρι την 10η του Δεκέμβρη δεν θα ξανά υπάρξει. Θυμίζω ότι μετά την παραπάνω ημερομηνία κατατίθεται ο Προϋπολογισμός, ο οποίος και αυτός έχει την μορφή ψήφου εμπιστοσύνης . Επομένως σε λιγότερο από 40 μέρες η κυβέρνηση θα «πάρει» μεν δύο φορές ψήφο «εμπιστοσύνης», Αλλά…….
Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ με την πρόταση του αυτή μπορεί να είναι να συσπειρώσει και τους οπαδούς του αλλά και την κυβέρνηση. ….Αλλά στην ψηφοφορία για τον Προϋπολογισμό θα μπορεί να αναδείξει ότι άλλα έλεγε η κυβέρνηση κατά την συζήτηση της ψήφου εμπιστοσύνης και άλλα μέτρα παίρνει με το Προϋπολογισμό που θα πάρει σε κάθε περίπτωση…..
Στόχος μπορεί να είναι οι βουλευτές της Κυβέρνησης να ψηφίσουν την κυβέρνηση και αυτό είναι βέβαιο αλλά στην ψηφοφορία για τα μέτρα ένα –ένα χωριστά πλέον θα έχουν πρόβλημα γιατί άλλα θα τους έχει πει η κυβέρνηση το τριήμερο και πλέον δεν θα μπορούν να κάνουν τους τσάπα μάγκες στα χωριά τους, είτε για την φορολογία των ακινήτων, είτε για τις μειώσεις των μισθών και συντάξεων, είτε για τις απολύσεις, είτε…
Όσον για το Επιχείρημα που τα διάφορα «παπαγαλάκια» μιλούν, ότι θα απολέσει ο ΣΥΡΙΖΑ το όπλο του για το επόμενο εξάμηνο και δεν θα μπορεί να έχει αυτό το όπλο, είναι τα ίδια «παπαγαλάκια» τα οποία αν το έκανε το επόμενο εξάμηνο θα τον κατηγορούσαν για προδοσία, για ρεζίλια, για αντεθνική στάση, για κομματικά συμφέροντα χωρίς να σκέφτεται την χώρα κ.α. Γιατί αυτά τα «παπαγαλάκια» ξεχνούν να πουν ότι από την 1η του έτους άρα για το επόμενο εξάμηνο η χώρα θα έχει την προεδρία της Ε.Ε. και ένα κόμμα υπεύθυνο αυτή την περίοδο δεν θα έκανε καμιά τέτοια κίνηση. Και αυτό ξεχνούν να το πουν … Τα παπαγαλάκια που σπούδασαν την πολιτική σας είπα που..

Α!!!! και κάτι που ξέχασα να σας πω. Από πού γύρισε χθες ο Τσίπρας;;;…
Αναρωτιέστε τι μπορεί να ξέρει….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου