Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Πανελλαδικός Ταυτόχρονος Δημόσιος Θηλασμός 2013 “Υποστηρίζουμε τον Θηλασμό, Υποστηρίζουμε τις Μητέρες”

Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού*, το Πανελλήνιο Δίκτυο Εθελοντικών Ομάδων Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Πανελλαδικό Ταυτόχρονο Δημόσιο Θηλασμό σε 39 πόλεις της Ελλάδας, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2013! 

Για την Χαλκίδα την διοργάνωση αναλάβε φέτος η Χαλκίδα: Ομάδα Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Στόχος της δράσης μας είναι η απενοχοποίηση του θηλασμού και η εξοικείωση της Ελληνικής κοινωνίας με τον θηλασμό. Η γιορτή μας είχε σκοπό να ευαισθητοποιήσει, να αφυπνίσει και να υποστηρίξει μαμάδες σχετικά με θέματα θηλασμού και μητρότητας. Θηλάζουσες ή μη, μέλλουσες μητέρες, μητέρες πρώην θηλάζουσες,
μπαμπάδες, γιαγιάδες, φίλοι και λοιποί συγγενείς, ΟΛΟΙ συγκεντρωθήκαμε για να ενημερωθούμε και να γιορτάσουμε μαζί την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. Στη Χαλκίδα η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του καφέ Ζέφυρος στη Ν.Αρτάκη Τριάντα επτα (37) μανούλες και ένα μικρό κοριτσάκι που θήλαζε την κούκλα της,


ενώθηκαν για να θηλάσουν ταυτόχρονά μαζί με μανούλες απ’ όλη την Ελλάδα. Από τις  μανούλες που καταγράφηκαν συνολικά στην εκδήλωση της Χαλκίδας υπήρχαν παρευρισκόμενες 37 θηλάζουσες μανούλες και 10 έγκυες κ αυτό είναι ένα ελπιδοφόρο μήνυμα για την επομένη χρονιά!!!!!! Στην χώρα μας θηλάζουσες μανούλες μέλη του δικτύου θήλασαν ταυτόχρονα για να τιμήσουν την Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού. πόλη μας είναι στην 9-10η θέση (ισοψηφία με άλλη πόλη) και φέτος ανάμεσα σε 39 πόλεις της Ελλάδας! Η Χαλκίδα αγάπα και στηρίζει το θηλασμό!!!Kαι το απέδειξε και φέτος για δεύτερη χρονιά!!!!
 Στην γιορτή μας παραβρέθηκαν γύρω στα 180-200 άτομα μικροί κ μεγάλοι, όλοι υποστηρικτές της μητρότητας και του μητρικού θηλασμού. Μοιράστηκε ενημερωτικό υλικό και διάφορα δωράκια!! Στην εκδήλωση τον στολισμό επιμεληθήκαν οι Δημιουργίες από καρδιάς, ο κλόουν Ποκοπίκος απασχόλησε εθελοντικά όλα τα παιδάκια κ απολύσαμε γλυκάκια πεντανοστημα από Φλυτζανοκεικακια!!Την εκδήλωση κάλυψε φωτογραφικά το Pixelexpert!

* To 1992 καθιερώνεται διεθνώς ο εορτασμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού από την WABA (Παγκόσμια Συμμαχία για Δράση στο Θηλασμό), τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και τη UNICEF, στις 1-7 Αυγούστου. Στην Ελλάδα, η εβδομάδα αυτή εορτάζεται 1-7 Νοεμβρίου και φέτος έχει θέμα «Υποστηρίζουμε τον θηλασμό: Υποστηρίζουμε τις μητέρες».
Οι διαχειρίστριες της Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού Χαλκίδας (αλφαβητικά):
Ματούλα Κιούση Κάματζη
Ματίνα Καρβελά
Άννα Κονοβέση
Κατερίνα Σακοράφα
Σόφη Σπανού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου