Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο Τύπου Θέμα: «Σύγκρουση με το νεοφιλελευθερισμό και το λαϊκισμό



Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε σήμερα στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατάθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεκίνησε την ομιλία του, αναφέροντας την ιστορική πραγματικότητα που θέλει και τις 11 προτάσεις δυσπιστίας, που έχουν  κατατεθεί από τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, να μην καταλήγουν σε απώλεια εμπιστοσύνης της εκάστοτε κυβέρνησης.

Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να οικοδομηθεί ένας νέος δικομματισμός, δήλωσε ο βουλευτής της Εύβοιας και να υπάρξει σκληρή πολιτική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο πόλων. Χαρακτήρισε την πρόταση ως επικοινωνιακή αντεπίθεση, που σύμφωνα και με κομματικούς παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να είναι μια προσπάθεια εσωτερικής εξισορρόπησης, μετά τις δηλώσεις του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο Ώστιν του Τέξας.
Συνέχισε τονίζοντας πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως σανίδα σωτηρίας για τα κόμματα της συγκυβέρνησης, καλύπτοντας τις συγκρούσεις που έχουν έρθει στη δημοσιότητα τις τελευταίες μέρες, είτε για το φόρο ακινήτων ή για τον ειδικό φόρο πετρελαίου.
Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ, ο βουλευτής της Εύβοιας είπε πως η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς ήταν απολύτως ξεκάθαρη, για το ζήτημα αυτό, ενώ άλλοι διαφοροποίησαν τη στάση τους κωφεύοντας απέναντι στα προβλήματα δημοκρατίας, που υπήρχαν από την εποχή της τρικομματικής.
Ξεκαθάρισε πως η στάση της Δημοκρατικής Αριστεράς για την πρόταση δυσπιστίας είναι παρών, για να αποφευχθεί η στοίχιση πίσω από αυτούς που εφαρμόζουν την όποια μεταρρύθμιση με ΜΑΤ και αυταρχισμό αλλά και πίσω από αυτούς που λένε όχι σε κάθε μεταρρυθμιστική προσπάθεια.
Η Δημοκρατική Αριστερά διαχωρίζει τη θέση της διαμορφώνοντας μια νέα πρόταση που συγκρούεται και απορρίπτει τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της Κυβέρνησης Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ αλλά και το λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου