Κυριακή 10 Νοεμβρίου 2013

Κέντρο Αγροτουριστικής Πληροφόρησης στο τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Μύτικα



Υπογράφηκε, την Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου, από τον Δήμαρχο Θανάση Ζεμπίλη και τους εκπροσώπους της αναδόχου κοινοπραξίας (Πίγγος ΑΤΕΕ & Θεοφίλης Ι.), Βασίλη Πίγγο και Γιάννη Θεοφίλη, η σύμβαση για το έργο δημιουργίας Κέντρου Αγροτουριστικής Πληροφόρησης στο τοπικό Κοινοτικό Κατάστημα Μύτικα.

Το έργο αφορά στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του τοπικού Κοινοτικού Καταστήματος Μύτικα ώστε να λειτουργήσει ως Κέντρο Αγροτουριστικής Πληροφόρησης για την περιοχή.

Αποτελεί έργο-δράση που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα Leader (μέτρο «Ανταγωνιστικότητα», άξονας 4 του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013).

Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 96.000 ευρώ (συμπεριλαμ-βανομένου ΦΠΑ 23%), με την έκπτωση που προσέφερε η ανάδοχος κοινοπραξία να ανέρχεται στο 44,76 %.
Ο Δήμος δεν θα επιβαρυνθεί το παραμικρό, αφού στα έργα ΟΤΑ, το σύνολο του κόστους καλύπτεται κατά 85% από την Κοινοτική (μέσω του Ευρωπαϊκού Γεωργικού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης) και κατά 15% από την Εθνική (μέσω του ΟΠΕΚΕΠΕ) συμμετοχή.

Η κατασκευή δε του έργου έχει χρονικό ορίζοντα παράδοσης εντός 6 μηνών.

ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

Προβλέπεται η ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση τμήματος 54 τ.μ. στο ισόγειο του υπάρχοντος διωρόφου κτίσματος.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν: Αναμόρφωση του αύλειου χώρου και αποκατάσταση των παρτεριών πρασίνου. Εκσκαφές, επιστρώσεις σκυροδέματος, καθαιρέσεις και αποκαταστάσεις των επιχρισμάτων, αντικαταστάσεις πλακοστρώσεων και κουφωμάτων, ηλεκτρολογικές βελτιώσεις, χρωματισμούς και μονώσεις. Τοποθέτηση εξοπλισμού γραφείου και κλιματισμού. Και η εγκατάσταση ηλεκτρονικού υπολογιστή και ειδικού λογισμικού για τη λειτουργία του δικτύου αγροτουριστικής πληροφόρησης.

Η ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Στόχος της δημιουργίας και λειτουργίας δικτύου αγροτουριστικής πληροφόρησης είναι η ενίσχυση της τοπικής αγροτικής επιχειρηματικότητας.


ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Σε ότι αφορά στον Μύτικα, επίσης, έχει αναδειχθεί ανάδοχος και βρίσκεται στο στάδιο της συμβασιοποίησης το έργο «βελτίωσης οδικού δικτύου», προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, το οποίο προβλέπει ασφαλτικές ισοπεδωτικές στρώσεις συγκεκριμένων τμημάτων που παρουσιάζουν σημαντικές αποσαρθρώσεις  και ασφαλτικές συγκολλητικές επαλείψεις σε σημεία που παρουσιάζουν φθορές.

Πρόκειται για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την ποιότητα της καθημερινότητας και ενισχύουν την κοινωνική και οικονομική ζωή στον Μύτικα.
Και τέτοιο πλέγμα παρεμβάσεων σχεδιάζεται και υλοποιείται στο σύνολο των Τοπικών και Δημοτικών Κοινοτήτων στην περιφέρεια του Δήμου Χαλκιδέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου